Yenilmez olmak!

Her şey çok ani ve hızlı bir şekilde meydana geliyor. Dünya, bölgemiz ve ülkemiz kritik günlerden geçiyor. Yakın plandaki bütün zorluklara rağmen, ben gelecek günlerin daha güzel olacağını ümid...

Her şey çok ani ve hızlı bir şekilde meydana geliyor. Dünya, bölgemiz ve ülkemiz kritik günlerden geçiyor. Yakın plandaki bütün zorluklara rağmen, ben gelecek günlerin daha güzel olacağını ümid ve dua ediyorum.

Hüküm çok açık değil mi: Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabilir.

O zaman niye debelenip duruyor, ısrarcı oluyor, korkuyor ya da zafer çığlıkları atıyorsunuz. Havf ile reca arasında bir yerde duralım o zaman. Bizi gören, duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var ve imtihan oluyoruz. İmtihan devam ediyor. Bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Hz. Yusuf’u 7 yıl bollukla, 7 yıl da kuraklıkla imtihan eden O’dur. Allah bizi mallarımızla, canlarımızla ve sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. O servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirendir.

Hani sabreden, şükreden ve direnenlerden olacaktık. 

Hal böyle iken insanların kaderlerini değiştirmekten söz edenler, rızık vadedenler, ölümle tehdit ederek insanları ecelleri ile korkutanlar topluma İlah’lık ve Rab’lik taslayanlardır. İslam edici olduklarını söyleseler de, onlar bozguncuların tak kendileridir.

Bakın, kim neyi ihtirasla isterse o şey onun imtihanı olur. Aşk ve öfke aklı zail eder ve işi kolay kılmaz, zorlaştırır. Gören göz görmez olur, duyan kulak duymaz olur, hisseden kalp hissetmez olur. Göz döner, kalp kararır ve sonra mühürlenir. Aklı zail eden her ne ise o insanın felaketidir. Aklı putlaştırmak, mutlaklaştırmak da insanoğlunun bir başka felaketidir. İnsanı aziz de kılan, zelil de eden nefsin akılla ilişkisinin şeklidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar