Stratfor ya da M. Rubin!

15 Temmuz’da darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlerle ilgili davada tanık olarak dinlenen Tümgeneral Yazgılı, yazılı ifadesinde Akın Öztürk’ün...

15 Temmuz’da darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlerle ilgili davada tanık olarak dinlenen Tümgeneral Yazgılı, yazılı ifadesinde Akın Öztürk’ün, gözaltında bulunduğu sırada, “İsrail bizi sattı” dediğini öne sürdü.

Biliyorsunuz, Erdoğan’ın uçağını karıştıran darbecilere Stratfor internet üzerinden mesaj veriyordu. Sahi, Stratfor’un darbecilere yardım ve yataklık ettiği açıkça ortada iken bu konuda neden hukuki bir işlem yapılmıyor. M. Rubin bu rolünü hâlâ sürdürüyor.

Stratfor da, Rubin de sadece FETÖ’cülerin savunma stratejilerini belirlemiyorlar, muhtemelen AK Partinin bölünmesi ya da sandıkça oylarının geriletilmesi için yeni siyasi oluşumlara fahri danışmanlık hizmeti de veriyorlardır. Bu çevreler ısrarla şu mesajı veriyorlar: Akşener’in kuracağı parti en az % 20 oy alır, MHP baraj altı. Göreceksiniz, malum medya, malum STK’lar ve sosyal medya üzerinden bu rakamlar bundan sonra daha çok dillendirilecek.

FETÖ, CHP, HDP ve Akşener rahat durmayacak. Kadın “Başbakan olacak” 15 Temmuz öncesi ona bu söz verilmiş. O da “Yurtta Sulh Hareketi” olarak kolları sıvamıştı. Ama evdeki hesaplar çarşıya uymadı.

Son seçimde partilerin oy oranları belli: AK Parti % 49.49, CHP % 25,31, MHP % 11,90, HDP % 10,76. Darı Ambarı Kamuoyu araştırma şirketi”ne göre (Türkiye’de ensest oranını % 40 olarak tesbit eden kamuoyu araştırma şirketinin de bu şirket olduğu iddia ediliyor./DeliZaytung) AK Partinin oyu % 30’un altına çekilecek. CHP yine 2. parti olacak ama % 20’nin altında oy alacak. AK Şener Partisi % 15. HDP % 5’in az üstünde, MHP ise % 3’ün altında kalacak. Tabi bir de kararsızlar var. % 15 sandığa gitmiyor, % 15 kararsız. Kararsızlar dağıtılınca % 40 AK Parti. CHP % 25’in hemen altında. AK Şener Partisi % 20. HDP % 10, MHP % 5

Sonuç: AK Partide % 9’luk kayıp var. CHP’de kayıp yok gibi. Sapasağlam duruyor. MHP’nin kaybı % 6, HDP’de de % 1’in altında bir kayıp var. Anlayacağınız CHP ve HDP, terör suçlamalarına rağmen, bütün perişanlıklarına rağmen ciddi bir kayba uğramayacak. Ama AK Partiden % 9, MHP’den % 6 AK Şener Partisine gidecek. Diğer partilerden gelecekler küsuratlarsa birlikte % 20’ye ulaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar