Kehanet veya karanlığın en koyu anı!

Kehanet, kehanet. Kehanetten geçilmiyor.. FETÖ’nün son kehanet güncellemesi: Eylül sonu harekete geçiyorlar, Aralık sonuna kalmadan bu işi bitiriyorlar. Birileri Erdoğan’ın ABD ziyaretini bu açıdan fırsat olarak...

K

ehanet, kehanet. Kehanetten geçilmiyor.. FETÖ’nün son kehanet güncellemesi: Eylül sonu harekete geçiyorlar, Aralık sonuna kalmadan bu işi bitiriyorlar. Birileri Erdoğan’ın ABD ziyaretini bu açıdan fırsat olarak görüyor. 

Bizde kehanet günahtır. Batıda kâhin “Peygamber varisi” yani, İlahi ikrama sahip “Keramet sahibi” kişi olarak bilinir. İslam inancında ise geleceği yalnız Allah bilir.

Hoş artık bizde de kâhinler yok değil. Bilimsel kehanetler, siyasi kehanetler, stratejistlerin kehanetleri. Kâhinden geçilmiyor. Birçok kişi, “geleceği okumak”la kalmıyor, kendi kehanetini gerçekleştirmek, “Tanrısını o kadere mecbur bırakmak”(!?) için çalışıyor. F. Gülen de bunlardan biri.

İstihbarat örgütleri, gizlenenleri hatta akıldan, kalpten geçenleri bilmeye çalışıyor. Bu şekilde geleceği yönetmeye çalışıyorlar. “İlah”lık, “Rab”lik iddiası böyle yapıyor insanı. “Tanrı-Kral”lar böyle ortaya çıkıyor. Kendilerini zaman içinde “Tanrı’nın kılıcı, gölgesi” olarak görüyorlar. Tanrı (Baba), Ruh-ul kuds ve haşa (oğul) İsa üçlemesinde, Papa Tanrıyı, Kral onun bedenini temsil ediyor. Kral, Tanrının kılıcını, Papa kutsal ruhu temsil ediyor güya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar