2018’e girerken

2017’nin son ayının sondan 2. haftasındayız. Ülkemizin, bölgemizin, dünyamızın hali malum. Ülkemiz, bölgemiz ve dünya zor bir dönemeçten geçiyor. Bugünden yarına da görünen bir...

2017’nin son ayının sondan 2. haftasındayız. Ülkemizin, bölgemizin, dünyamızın hali malum. Ülkemiz, bölgemiz ve dünya zor bir dönemeçten geçiyor. Bugünden yarına da görünen bir çözüm yok. Ama şunu söyleyebiliriz, en yüksek risk alanlarından birinde olmamıza rağmen, en güvenli ülkelerden biriyiz. Tamam, çalkantılı bir denizde, sisli bir havada yol alıyoruz, ama gelişmeler doğru yönde ve ileri doğru.

Dün Kudüs’ü konuşuyorduk, bugün bir yandan çok önemli gelişmeler yaşanırken bir yandan da Mekke ve Medine’yi konuşmaya başladık.

Sarraf konusu bugün için Türkiye açısından can sıkıcı, sinir bozucu bir konu.

Tüm dünyada çok önemli ve sıcak gelimeler yaşanıyor. Sadece siyasi, ekonomik ve askeri anlamda değil. Toplum, aile, gençlik, bilim ve teknoloji her şey radikal şekilde değişiyor. Bitcoin, Ethereum derken, Genom derken, bir de Humanoidler çıktı. İnsanımsı robotlar, insanın yerini alıyor. İHA’ları şimdi insansız deniz araçları izliyor. İnsansız kara araçları yollara çıkmaya başladı. 5 yıla kadar şoförlük mesleği yavaş yavaş bitmeye başlayacak. Öğretmenlik mesleği de öyle. Çok zor gibi gözüken doktorluk, mühendislik, eczacılık, askerlik gibi meslekler insanımsı robotların eline geçiyor. Vergisi, sigortası, emeklilik riski, kıdem tazminatı da yok üstelik. Peki, bu kadar nüfus ne olacak. İşsizlik nasıl çözülecek. Okullar ne olacak?

Bak şu internetin, sibernetiğin yaptığına. Oysa biz bilgisayarı iyi bir oyun konsülü sanmıştık değil mi? Hemşirelerin, hastabakıcıların işini kolaylaştıran bu oyuncaklar, yakında onların pabucunu dama atacak. Dağdan gelip bağdakini kovacak. Savulun mekatronikçiler geliyor. Sahi bir de Megatronlar vardı değil mi? Kendini Transformerların gezegeni olan Cybetron’u korumaya adamış olan Megatron bir süre sonra Cybetron’un enerji kaynağı olan Allspark’ı ele geçirmeye çalışacaktı. Her şey bir çizgi film gibi. Hayal gibi değil mi? Dünyayı uzaylılardan önce Humanoidler işgal ederse şaşmayın!?

Nasıl bir dünyada yaşadığımızın farkında mısınız? Günlük cirosu 9 milyar doları geçen şirketler var. Devletlerden büyük şirketler. Anneler çocuklarını nasıl bir dünyaya doğurduklarının ya da gençler nasıl bir dünyada yaşadıklarının farkındalar mı? Raspberry Pi’nin, Deeb web’in, Forex’in ne olduğunu, nasıl çalıştığını, ne yaptığını biliyor musunuz? Sahi bu Bitcoin nasıl bir şey öyle. Bitcoin enflasyondan etkilenir mi? İşin içine faiz karışıyor mu, helal mi? Bu iş bu kadar değil, daha fazlası var ve siz soru sormak değil, cevap vermek zorundasınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar