20. gün

Bugün, “Zeytin dalı”nın 20. günü..Geçen gün, Afrin’e gitmekte olan bir tankere gizlenmiş, onlarca roketatar ve antitank füze ele geçirildi..Yeni bir haber ise, Membiç’teki PYD birliklerinin rejimin...

Bugün, “Zeytin dalı”nın 20. günü..

Geçen gün, Afrin’e gitmekte olan bir tankere gizlenmiş, onlarca roketatar ve antitank füze ele geçirildi..

Yeni bir haber ise, Membiç’teki PYD birliklerinin rejimin kontrolündeki bölge üzerinden Afrin’e doğru ilerlemekte oldukları yönünde. PKK da bölgedeki teröristleri Afrin’e yönlendiriyor. Terör örgütü, PKK’nın ABD’den aldığı silahları Nubul el-Zehra bölgesinden geçirerek Afrin’e sokmak istiyor.

Afrin’deki teröristler, artık PYD armalı parkalarını çıkartıp, sivil elbiseler giyiyorlar. Çünkü verdikleri kayıplar karşısında bunu bir sivil katliam olarak dünyaya sergilemek istiyorlar. Afrin’deki PYD direnişini sivil bir direniş olarak takdim etmek istiyorlar.

20. günde TSK ve ÖSO’nın kaybı 20 civarında. PYD’nin kaybı ise 1000’in üzerinde.

Bu arada, Esed rejimine bağlı bir Suriyeli komutandan, Suriye ordusunun Halep ve İdlib bölgelerinde cepheye yeni hava savunma unsurları ve uçaksavar füzeleri konuşlandırdığına dair haberler geliyor. Bunun anlamı şu, topyekûn bir savaşa hazırlanıyorlar. Bir yandan da Türkiye ile Rusya arasında sorun çıkarmaya çalışıyorlar. TSK’nın tankını vuran füzenin Rus malı olması ilginç. ABD’nin PYD’ye verdiği bazı silahların Rus malı olması da dikkat çekici. Bunun taktiksel bir anlamı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar