15 Temmuz Kütüphanesi kurulsun!

15 Temmuz bir milad. Bunun öncesi var ve sonrası olacak. Bu yıllarca sürecek bir tartışmanın başlangıcı.Olayın sıcaklığı içinde bu işin öneminin farkında değiliz.. Bu işin daha yüzden...

15 Temmuz bir milad. Bunun öncesi var ve sonrası olacak. Bu yıllarca sürecek bir tartışmanın başlangıcı.

Olayın sıcaklığı içinde bu işin öneminin farkında değiliz.. Bu işin daha yüzden fazla ülkede, siyasi, hukuki, idari, sosyal açıdan sonuçları çıkacak ortaya.

Bana kalırsa Beştepe’nin kontrolünde, BYEG Müdürlüğü ve derleme müdürlüklerinin, Kültür Bakanlığının kütüphaneler, İçişleri, Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarının desteği ile sanal bir ihtisas kütüphanesi oluşturulmalı. Dış diplomatik temsilciler de o ülkelerdeki bilgi ve belgeleri buraya gönderebileceği gibi, kendi bölgesindeki siyasiler, STK’lar ve basını bilgi almaları için bu kaynağa yönlendirebilirler..

Bu konu önümüzdeki yıllarda üniversitelerin ilgi alanına girecek. Yargının gelişmeleri izlemesi için bu yapı çok önemli. Bu yapıda özelleştirilmiş bir arama motoru yanında, değişik dillerden bilgi ve belgelere erişim imkânı, etkin bir otomatik tercüme imkânı da sunulmalı.

İhtisas kütüphanesinde yerli ve yabancı bütün dava dosyalarına ulaşılabilmeli mesela.. Bu konudaki yerli ve yabancı basın haberlerine, sesli, görüntülü ve yazılı olarak ulaşılabilmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar