Ümmet Olmanın Gerekleri

“Ümmet” olmak, Allah ve Rasûlü’nün vaz’ettiği “kardeşlik” ilkelerini ikâme etmekle gerçekleşir. “Müminler ancak kardeştirler.” (Hucurât 49/10) ilahî hakikatini teoriden pratiğe aktarmadan, gerçek din-iman kardeşleri olamayız. Peygamberimiz (s.a) bu kardeşliğin nasıl yaşanacağını şöyle açıklamıştır: 

“Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir organı hasta olduğu zaman, diğer organları da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.” (Buharî, Edeb 27; Müslim, Birr 66)

İşte birbirimizi sevip, merhametle kucaklamada bir vücut gibi olduğumuzu gösteren iki gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz: İlki, Kocaeli’deki 47 kuruluşumuzun bir araya gelerek İdlib ve Azez’deki 5 bin mülteci kardeşimize “Ümmet İftarı” vermesi, ikincisi ise Suudi Arabistan yönetiminin bazı seçkin âlimleri Ramazan sonrası idam etmeye hazırlandığına dair duyumlar üzerine ümmeti temsil eden ilim ve fikir insanları ile duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın bu girişimi önlemeye yönelik çabalarıdır.

Geçen Cuma akşamı Kocaeli Gönüllü Teşekküller Birliği’ne mensup kuruluşlarımızın temsilcileri, İdlib ve Azez’deki iftarı canlı yayında izlerken, Kocaeli’de yalnız çorbadan ibaret bir “Ümmet İftarı” yaptılar. Konuşmacı olarak katıldığım bu iftarda midelerimiz değil, kalplerimiz doydu hamdolsun. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 105 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 117 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar