“Seçmeli Din dersini istemeyen dilekçe versin!”

Güzel çalışmalarını takdir ettiğim eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı kardeşimin, “Seçmeli Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersini seçmek isteyendeğil, istemeyendilekçe vermeli; bu dersleri...

Güzel çalışmalarını takdir ettiğim eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı kardeşimin, “Seçmeli Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersini seçmek isteyendeğil, istemeyendilekçe vermeli; bu dersleri seçmeyenler alternatif olarak ahlak dersini seçmeli; üniversite sınavlarında da seçmeli din derslerinden soru çıkmalı” önerisini yürekten destekliyorum.

“Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler” derslerini tercih sürecinin 21 Ocak’ta sona erecek olması sebebiyle harika bir teklifte bulunan Ali Erkan Kavaklı’nın özellikle: “Üniversite sınavlarında seçmeli din derslerinden de soru çıksın” önerisinin altına imzamı atıyorum.Zira, üniversite sınavlarında soru çıkmayan derslere öğrencilerin rağbet etmediğine ben de şahidim. ‘Üniversiteye yerleştirme sınavları olan TYT ve AYT’de 3 seçmeli din dersinden sorular çıkması gerektiğini, ayrıca Almanya modelinde olduğu gibi, bu dersleri tercih edenlerin değil, istemeyenlerin dilekçe vermesi gerektiğini’ belirten ve sınavın öğrenciyi motive etme gücüne vurgu yapan Kavaklı, şunları söylüyor:

“Maneviyatsız eğitim olmaz. Ruhsal zekâyı geliştirecek ve çocuklarımıza ahlaki, insani, milli ve manevi değerler kazandıracak olan bu dersler özellikle lisede TYT ve AYT’nin kurbanı oluyor. Lise öğrencisi bütün gücüyle üniversite sınavlarına odaklanıyor, liseliler için üniversite kazanmak ‘var olmak veya olmamak’ meselesi hâline gelmiş. Üniversite kazanma ümidi olan gençler, seçmeli dersleri lüzumsuz hatta engel olarak görüyorlar. Üniversite ümidi olmayanlar ise bütün dersleri gereksiz kabul ediyorlar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 115 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 135 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar