“Sabırla ve Namazla Allah’tan Yardım Dileme” Vakti

ABD Şeytanı ve işbirlikçilerinin kuzey Suriye’de Türkiye ve İslâm ümmeti aleyhine kurduğu tuzakları bozmaya yönelik Afrin Harekâtının başarıyla sonuçlanması için yürekten dua...

ABD Şeytanı ve işbirlikçilerinin kuzey Suriye’de Türkiye ve İslâm ümmeti aleyhine kurduğu tuzakları bozmaya yönelik Afrin Harekâtının başarıyla sonuçlanması için yürekten dua ediyoruz. 

Şeytana, İslâm düşmanlarına ve şer odaklara karşı, “Sabırla ve namazla Allah’tan yardım dileyiniz” (Bakara, 45, 153) emri gereği, ‘direniş ve mücadele bilinci’ demek olan sabırla (cihadla) ve bir ‘tevhid eylemi’ olan namazla Allah’tan yardım dilemenin tam vakti olduğuna inanıyoruz. 

Kur’ân-ı Kerîm’in müjdelediği üzere, “…Şeytanın taraftarları kesinlikle kaybedecekler. …Allah’a ve peygamberine düşman olanlar aşağıların aşağısı olacaklar. …Allah ve peygamberleri (ve O’na iman edenler) ise mutlaka galip geleceklerdir…” (Mücadele, 19-21) 

Ancak, İslâm düşmanları karşısında bizim galip gelebilmemiz; şeytana, nefse, haramlara ve zorluklara karşı direniş (sabır) göstererek ve Allah’a ibadet ve itaatin bütün biçimlerini kendinde toplayan namazı gereği gibi ikâme ederek mutlak güç ve kudret sahibi olan Rabbimizden yardım dilememize bağlıdır.

Öyleyse, insanımızı, özellikle de gençliğimizi şeytanî ayartı ve haramlardan (fahşâ ve münker’den) alıkoyacak en temel ve en kuşatıcı ibadet olan namazı (Ankebût, 45) sevdirmeli ve yaygınlaştırmalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 115 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 135 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar