“Hira Bilinci” ve Vahyi Taşıma Sorumluluğu

Türkiye seçim heyecanını yaşarken biz de umre heyecanını yaşamaya devam ediyoruz ve 7 Haziran seçiminin ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesi için Rabbimize dua ediyoruz. Tüm umreci...

Türkiye seçim heyecanını yaşarken biz de umre heyecanını yaşamaya devam ediyoruz ve 7 Haziran seçiminin ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirmesi için Rabbimize dua ediyoruz.

Tüm umreci kardeşlerimiz adeta “sevap yarışı” içindeler; umrelere yeni umreler eklenirken, nafile tavaflar ve namazlar, dualar ve niyazlar, Kur’ân okumalar da ihmal edilmiyor.

Doğrusu, Kur’ân-ı Kerim’in ilk nazil olduğu topraklarda Allah’ın Kelâmını okuyup anlamanın hazzı da bereketi de bir başka oluyor. Daha önceleri bir türlü çıkma imkânı bulamadığım, hatta bir keresinde yarıda bırakmak zorunda kaldığım Hira tırmanışını bu kez sonuna kadar tamamlayabilmek ve ilk vahyin indiği kutlu mekânı dünya gözüyle görebilmek beni ziyadesiyle etkiledi. Ertesi gün de Sevr dağının zirvesindeki Sevr mağarasına tırmanmak nasip oldu. Rabbimize binlerce kez hamdolsun.

Peygamberimizin Tevhid mücadelesinde iki önemli dönüm noktasına işaret eden bu iki mağaranın ifade ettikleri anlamların iyi anlaşılması ve “Hira/Vahiy bilinci” ile “Sevr/Hicret bilinci”nin bugünün dünyasına doğru olarak taşınması gerektiğini düşünüyorum. Bu hafta “Hira bilinci” üzerinde duralım, gelecek yazımızda da “Sevr bilinci” üzerine bir şeyler söylemeye çalışalım inşallah.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 104 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 117 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar