Allah’ın ve müminlerin düşmanları

 Kur’ân-ı Kerim’in Mümtehıne suresinin 1. ayetinde, kendilerinden sakınılması gereken düşmanların başında “Allah düşmanları”, sonra da “müminlerin düşmanları”...

 

Kur’ân-ı Kerim’in Mümtehıne suresinin 1. ayetinde, kendilerinden sakınılması gereken düşmanların başında “Allah düşmanları”, sonra da “müminlerin düşmanları” zikredilerek buyuruluyor ki: 

“Ey iman edenler! Benim de düşmanım sizin de düşmanınız olan kimseleri velîler/dostlar (yöneticiler veya müttefikler) edinmeyin…”

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, “Allah düşmanları”nı şöyle tanımlıyor: Allah’a düşmanlık eden, O’nun dinini, hukukunu tanımayan, Resulü ile yarışa kalkışan ve Mücadele Suresinde yer alan “Allah’a ve Resulüne düşman olanlar var ya, onlar en alçaklar arasındadırlar.” (Mücadele, 58/20) ayetinde ve benzerlerinde halleri beyan edilen kâfirler, müşrikler ve zalimlerdir.

Mümtehıne suresinin 1. ayeti şöyle devam ediyor: “…Siz onlara karşı sevgi gösteriyorsunuz; oysa onlar haktan size geleni inkâr etmişlerdir…” 

Kur’ân-ı Kerim’in nazil olduğu dönemde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar