Kur’ân-ı Kerim’den Güncel Uyarılar

Mübarek Ramazan ayı boyunca okuduğumuz Kur’ân-ı Kerim’den günlük hayatımıza dair hayatî dersler çıkarmalı, özellikle de milletin ve ümmetin geleceğini doğrudan ilgilendiren belirleyici kararlar...

Mübarek Ramazan ayı boyunca okuduğumuz Kur’ân-ı Kerim’den günlük hayatımıza dair hayatî dersler çıkarmalı, özellikle de milletin ve ümmetin geleceğini doğrudan ilgilendiren belirleyici kararlar alma sürecinde bulunduğumuz bir aşamada Kelâmullah’ın güncelliğini hiç yitirmeyen diri ve hayat verici mesajlarını/uyarılarını gündemimize taşımalıyız.

Kitab’ın anahtarı, önsözü, anası ve esası olan Fatiha suresi, “yalnız Sana kulluk ederiz ve yalnız Senden yardım dileriz” diyen müminlere öncelikle bir yol tercihi yapmalarını, bu yolun da “dosdoğru yol” (Tevhid/İslâm) yani Allah’ın kendilerine nimet verdiklerinin -peygamberler, sıddîklar, şehîdler ve sâlihlerin (En’âm 69)- yolu olup, gazaba uğramışların ve sapıkların yolu olmadığını beyan buyurur. 

Bakara suresinin 120. âyeti; “Doğru yol ancak Allah’ın yoludur” hakikatini vurgular ve sapık yolda gidenlerin, ‘kendi yaşam biçimlerine uymadıkça müminlerden asla razı olmayacaklarını’ hatırlatır.

Bakara, 204-205 ise; ‘Dünya hayatına dair sözleri hoşa giden amansız/azılı -İslâm ve Müslüman- düşmanlarının, işbaşına geçince, ülkede fesat çıkaracağı, ekini ve nesli de mahvedeceği’ ihtar edilir.

Ardından Bakara 208’de şu talimat verilir: “Ey iman edenler! Tüm varlığınızla/hep birlikte (barış-esenlik yolu) İslâm’a girin. Sakın Şeytanın izinden gitmeyin. Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar