“Çağın Yusuf’u” Olabilmek

Beş yıldan beri devam ettiğimiz “Aşır Aşır Kur’ân” derslerimizin 2017-2018 etabını da Yusuf Suresi ile tamamladık elhamdülillah. Bu derslerimizi her Cumartesi saat 05.00’te Akit TV’de izleyebilirsiniz.Bu...

Beş yıldan beri devam ettiğimiz “Aşır Aşır Kur’ân” derslerimizin 2017-2018 etabını da Yusuf Suresi ile tamamladık elhamdülillah. Bu derslerimizi her Cumartesi saat 05.00’te Akit TV’de izleyebilirsiniz.

Bu vesileyle, Yusuf Suresi’ni işlerken esas aldığımız “Yusuf’un Üç Gömleği” isimli kitabımızın “Sonuç” bölümünü, bazı küçük değişikliklerle ve ilavelerle paylaşmak istiyorum:

“Ahsenü’l-Kasas” (kıssaların en güzeli) olan Hz. Yûsuf (a.s) kıssasının her aşaması, günümüz Müslümanları ve mümin davetçileri açısından sayısız ibretler ve derslerle doludur. “Çağın Yusuf’ları” olmak için çaba sarf etmeleri gereken Müslümanlar, içinde bulundukları yere ve zamana göre, Hz. Yûsuf’un (a.s) eşsiz Tevhid mücadelesinin kendi konumlarına tekabül eden aşamasını örnek almalı ve o aşamaya uygun olan “gömleği” kuşanmalıdırlar.

 Bugün, zulüm ve adaletsizliğin egemen olduğu bir dünyada; kıskançlık ve düşmanlık damarları kabaran hain kardeşleri, akrabaları, yöneticileri tarafından gömlekleri sahte ya da sahici kan lekeleriyle ıslatılıp işkence gören, yaralanan, sakatlanan, kuyulara / zindanlara atılan, yurtlarından sürülen müminler; tıpkı Hz. Yûsuf (a.s) gibi, yalnızca Rablerine inanıp güvenerek mazlumiyet / mağduriyet / masumiyet gömleğini kuşandıkları takdirde, Kâdir-i Mutlak olan, Cebbâr ve Kahhâr olan Allah’ın yardım elinin mutlaka kendilerine ulaşacağının bilincinde olmalıdırlar. 

Bugün, fahşâ ve münkerin, iffetsizlik ve hayâsızlığın, haz ve eğlencenin bir hayat tarzı haline getirildiği küresel dünyada; edepleriyle, iffetleriyle, namuslarıyla nezîh bir hayat yaşamak için direnen müminler, özellikle de mümin gençler; Hz. Yûsuf’un (a.s) iffet, ismet ve ihlas sembolü olan ve arkadan yırtılan gömleğini örnek alarak takvâ elbiselerini -hanımlarla ilgili olarak söylersek: hicaplarını / humurlarını / başörtülerini takvâ bilinci ile- kuşanmalı, gerektiğinde zindanı zinâya tercih eden bir Yûsufî duruşla haramlardan kaçınmalı ve çağdaş haram uygarlığına karşı Peygamber ahlakı ile ahlaklanmalı ve bir model olarak da insanlığa sunabilmelidirler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar