Selahaddin Eyyûbî’den D-8’e İslâm Birliği

Ümmetin neredeyse darmadağın olduğu, bundan yararlanan çağdaş haçlıların da İslâm âlemini talan ederek kan ve gözyaşına boğdukları bir süreci yaşıyoruz. Böylesine netameli bir zaman...

Ümmetin neredeyse darmadağın olduğu, bundan yararlanan çağdaş haçlıların da İslâm âlemini talan ederek kan ve gözyaşına boğdukları bir süreci yaşıyoruz. Böylesine netameli bir zaman diliminde Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve birlik ruhunu süratle canlandırmak, direniş ve cihad bilincini kuşanmak; böylece ümmet olarak yeniden dirilmek, doğrulup ayağa kalkmak zorundayız. 

Tarihte ümmetin yine böyle darmadağın olup kendi aralarındaki iç çatışmalarla sarsıldığı ve bunu fırsat bilen haçlı sürülerinin Müslüman dünyaya karşı harekete geçerek mübarek Kudüs başta olmak birçok İslâm beldesinde korkunç katliamlar gerçekleştirdikleri bir dönemin ardından Müslümanları ümmet ve cihad aşkı ile derleyip toparlayarak “İslâm birliğini” tekrar kuran ve Haçlılara karşı toplu bir direniş başlatıp, 88 yıllık Haçlı işgalinden sonra Kudüs-ü Şerif’i ve Mescid-i Aksâ’yı kurtarma şerefine nail olan ünlü mücahid devlet adamı Salâhaddin Eyyûbî’nin örnek mücadelesi, bu çağda ümmetin yeniden şahlanışına örnek teşkil edecek bir niteliğe ve öneme sahiptir.

Rabbime hamdüsenalar olsun ki, “Selahaddin Eyyûbi - Minberin Sırrı” isimli kitabımız çıktı.

Şu günlerde Selahaddin Eyyûbî’nin cihad aşkına, ümmet perspektifine ve İslâm Birliği gayretine her zamankinden daha fazla muhtaç bulunuyoruz. 

“Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar” diyen Selahaddin, İslâm Birliği’ni hayata geçirmeden Kudüs’ü Haçlıların işgalinden kurtaramayacağının bilincindeydi. “İslâm ümmeti için, ancak onları birleştirecek şeyleri tercih ederiz” cümlesi onun birlik amacını özetler. İslâm Birliğini baltalayanlar için Bağdat Halifesine (veziri Mecdüddin’e gönderdiği bir mektupta) şöyle yakınmıştı:

“Biz Hz. Peygamber’in (s.a) mezar-ı şerifini korurken… Musul hükümdarının adaletsizlikle topraklarımızdan bir şeyler almaya çalışması şaşılacak şeydir… Onlar, Müslümanların yerine kâfirleri dost edinip onlara hazineler taşımaktadır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar