Yüksek Mahkeme’de kutsal ittifak..

ABD’de Başkanlık ve Temsilciler Meclisi seçimlerine 35 gün kaldı. Seçimlerde Senato’nun üçte biri de yenilenecek. Ancak seçim öncesinde ABD Yüksek Mahkemesi’nde Yargıç Ruth Bader Ginsburg’un ölümüyle boşalan koltuğa yapılacak atama da çok önemli.

ABD’de Başkanlık ve Temsilciler Meclisi seçimlerine 35 gün kaldı. Seçimlerde Senato’nun üçte biri de yenilenecek. Ancak seçim öncesinde ABD Yüksek Mahkemesi’nde Yargıç Ruth Bader Ginsburg’un ölümüyle boşalan koltuğa yapılacak atama da çok önemli. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar 9 üyeli Mahkeme’nin kontrolünü ele geçirmek için uzunca bir süredir kıyasıya mücadele halindeler. Trump’ın seçtiği ismi Senato onaylar ise Muhafazâkârlar Mahkeme’de 6 sandalyeye sahip olacaklar. Yargıç Ginsburg ölmeden önce Muhafazâkârların sayısı 5 idi.

ABD medyasında Mahkeme üyelerinin dinsel/etnik kökenleri de analiz ediliyor. Trump’ın Ginsburg’dan boşalan koltuk için önerdiği Amy Coney Barret sıkı bir Katolik. Barrett ile birlikte Katolik yargıçların sayısı 6 olacak. 6 Katolik’ten sadece Sonia Sotomayor “Demokrat” kimliğiyle tanınıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 42 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 165 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar