Trump’ı İran ile savaştırmak istiyorlar!

İran neredeyse 40 yıldır ABD yaptırımlarıyla yaşayan bir ülke. İki devlet biribirini hasım ilân etmesine rağmen şimdiye kadar sıcak bir çatışma vuku bulmadı...

İran’ın Ortadoğu’da ABD güçlerine saldırılar planladığı gerekçesiyle Trump yönetimi 5 Mayıs’ta bölgeye bir uçak gemisi taarruz grubu ile nükleer kapasiteli B-52 uçaklarından oluşan bombardıman görev gücü gönderdi. 5 Mayıs takip eden günler İran ve ABD arasında şimdiye kadar yaşanmış en gergin günlerdi. ABD’yi teyakkuza geçiren istihbaratın ‘İsrail’ kaynaklı olduğunu hatırlatalım.

Takip eden günlerde Finlandiya’da bulunan ABD Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeyi iptal ederek Irak’a gitti. Pompeo Iraklı yetkililerden umduğu desteği bulamadı. ABD’nin İran’la ilgili istihbaratı abarttığını düşünen Iraklılar, İranlıların davranışlarında alışılmamış bir gelişmeye tanık olmadıklarını belirtmişler.

Pentagon’un Körfez’e 120 bin asker göndermeye hazırlandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Diğer yandan ABD’nin bölgeye bir savaş gemisi dahil olmak üzere ek askeri donanım gönderme kararı gerginliği artırdı. Dış İşleri Bakanı Pompeo İran’a karşı maksimum baskı politikasına destek sağlamak amacıyla Brüksel’e giderek Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşları ile görüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 167 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar