Trump’ı çevreleme harekâtı!

Donald Trump'ın başkanlık koltuğunu devralmasına 25 gün kaldı. ABD'de devlet içinde bir kesim Trump'ı sindirebilmiş değil. Seçilmesini engelleyemeyen çevreler, Trump'ın 'Rusya', 'Türkiye' ve 'İran' konusundaki...

Donald Trump'ın başkanlık koltuğunu devralmasına 25 gün kaldı. ABD'de devlet içinde bir kesim Trump'ı sindirebilmiş değil. Seçilmesini engelleyemeyen çevreler, Trump'ın 'Rusya', 'Türkiye' ve 'İran' konusundaki tavrını değiştirmesi için bastırıyorlar. Bu bastırmanın dolaylı yollarla, bilhassa ABD dışında gelişen olaylar aracılığıyla gerçekleştirilmek istenildiğini bilhassa belirtmeliyiz.
Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturuncaya kadar ABD içinde ve dışında birçok gelişmenin yaşanacağı ihtimal dahilindeydi. Hem seçimlerden önce ve hem de sonra “Demokratlar”, Putin'in Trump'ın seçimleri kazanmasını sağlamak için 'siber saldırı' talimatını bizzat verdiğini iddia ettiler. Bu konuyla ilgili, ABD'nin karar alma mekanizmaları üzerinde etkin olan kurumlar (FBI, CIA, Dışişleri, Pentagon, Adalet Bakanlığı, vs.) arasında yaşanan tartışmalar bu meselenin henüz kapanmadığını gösteriyor.
Tartışmalar Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturmasıyla bitmeyecek görünüyor. Amaç, Trump'ı tartışmalı halde tutmak, rota değiştirmesini engellemek. Öte yandan Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri düzeltmesinin, Halep'in boşaltılması ve ardından Suriye konusunda Rusya ve İran ile işbirliğine gitmesinin ABD'de dikkatle not edildiği muhakkak. Bu işbirliğinin Irak'ta da gerçekleşmesi ABD'nin bölgedeki pozisyonunu ciddi şekilde etkiler. Tam da bu sırada Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bir suikast sonucunda öldürüldü. “Karlov Suikasti”nde, Suriye'de (ve tabii Irak'ta), mevcut pozisyonun stratejik bir seviyede değişmesini istemeyen güçlerin parmağı olabileceği düşünülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar