Trump direnmeye devam ediyor!

Amerikan seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Demokratlar’ın adayı Joe Biden ABD’nin yeni Başkanı. Trump ve yakın çevresi ise seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla Biden’ın kazandığını kabul etmiyor.

Amerikan seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Demokratlar’ın adayı Joe Biden ABD’nin yeni Başkanı. Trump ve yakın çevresi ise seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla Biden’ın kazandığını kabul etmiyor. Biden 20 Ocak’ta Beyaz Saray’daki koltuğuna oturuncaya dek “Seçilmiş Cumhurbaşkanı” olarak anılacak. “Seçilmiş Cumhurbaşkanı” olarak hareket edebilmesi ve geçiş sürecini başlatabilmesi içinse “Genel Hizmetler İdaresi”nin Biden’ın kazandığını kabul etmesi gerekiyor. Genel Hizmetler İdaresi Biden’ın kazandığını henüz tanımadı. Trump yönetiminin Biden’a çıkardığı ilk ciddi zorluk bu.

Trump birkaç eyalette sonuçlara itiraz ediyor ve söz konusu ihtilaflar çözümlenene kadar Biden’ın kazandığını kabul etmeyeceğini söylüyor. ABD eski Başkanı George W Bush’un yanı sıra Cumhuriyetçi Senatörler Mitt Romney ve Lisa Murkovski ise Biden’ı tebrik kervanına dahil oldular. Romney gibi Trump karşıtı Cumhuriyetçiler seçimde hile yapıldığına dair kanıt gösterilmediğini savunuyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 255 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 41 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 165 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar