Trump “Çin”, Pompeo “Rusya” diyor!

Siber saldırılarla ilgili iddialar “FBI” tarafından soruşturulacak tabii. Amerikan Kongresi de iddiaların araştırılması için devreye girecektir. Sonuçta bir iddianame hazırlanarak siber saldırılar “dava” konusu olacak.

Joe Biden’ın Başkanlık görevine başlamasına sadece 1 ay kaldı. Eyaletlerdeki Seçici Kurulların onaylamasına rağmen Trump, rakibi Biden’ın seçimleri kazandığını kabul etmiyor. Amerikan Kongresi 6 Ocak 2021’de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından yönetilecek ortak oturumda yeni Başkan ve Başkan Yardımcısını ilân edecek. Biden 20 Ocak’ta da Beyaz Saray’da olacak. Trump ise hâlâ seçimleri iptal etmek için yollar arıyor. Öyle anlaşılıyor ki Trump başkanlıktan ayrıldıktan sonra da “seçimi benden çaldılar” iddiasını sürdürecek.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise Biden’ı tebrik eden en üst rütbeli Cumhuriyetçi oldu. McConnell Cumhuriyetçi senatörleri 6 Ocak’taki Kongre oturumunda “Seçici Kurul” kararlarını tersine çevirmeye yönelik girişimlere katılmamaları konusunda uyardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 36 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 55 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar