Terör laboratuvarları!

ABD'nin Florida kentindeki havaalanında bir adam valizinden çıkardığı silahla rastgele ateş açtı ve 5 kişiyi öldürdü. İlk akla gelen ihtimal bir terör saldırı olduğuydu. Resmi açıklamalara...

ABD'nin Florida kentindeki havaalanında bir adam valizinden çıkardığı silahla rastgele ateş açtı ve 5 kişiyi öldürdü. İlk akla gelen ihtimal bir terör saldırı olduğuydu. Resmi açıklamalara göre öyle değilmiş. 26 yaşındaki saldırgan daha önce Irak'ta ABD ordusunda görev yapmış bir asker imiş. Sağ olarak yakalanan saldırgan zihin kontrolüne maruz kaldığını, gaipten sesler duyduğunu ve kendisinin bu saldırıya yönlendirildiğini söylemiş. Saldırganın daha önce de bu tür şikayetlerde bulunduğu ve tedavi gördüğü basına yansıyan bilgiler arasındaydı.
“Zihin kontrolü” yıllardır tartışılan netameli bir konu. Ancak 1980'lerin sonlarında ABD'de açılan bazı davalar bu deneylerin yapıldığını ve birçok insanın ağır zihinsel hasara maruz kaldıklarını gösterdi. “CIA”, 1988'de dokuz davacıya 750 bin dolar tazminat bile ödemiş.
Kanadalı gazeteci Naomi Klein “Şok Doktrini/Felaket Kapitalizminin Yükselişi” isimli kitabında 1950'lerde CIA laboratuvarlarında insan beynini kontrol etmeye yönelik deneyleri anlatır. Buna göre kişiler önce uykusuz bırakılıyor, haftalarca yalnızlığa mahkum ediliyor, yüksek dozda elektrik şokları uygulanıyor, anormal duygu değişiklikleri yaratan “LSD” ve halüsinasyona yol açan maddeler içeren deneysel uyuşturucu ilaçlar kokteylleri veriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 166 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar