Şimdi de ‘ANZAK Terörü’

Eli silahlı katiller Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye eş zamanlı saldırarak 49 Müslümanı şehit etti. “Beyaz Irkçı” katillerden biri Avustralya vatandaşı çıktı. İki...

Eli silahlı katiller Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye eş zamanlı saldırarak 49 Müslümanı şehit etti. “Beyaz Irkçı” katillerden biri Avustralya vatandaşı çıktı. İki saldırı arasında bağlantı olduğu aşikar. Yeni Zelanda’da 40 bin Avustralya’daysa 600 bin Müslüman yaşıyor. Beyaz Irkçılar ise iki ülkenin Müslüman göçmenlerce istila edildiğini savunuyorlar.

Yazımın başlığını “ANZAK Terörü” olarak koymamın sebebi var. “ANZAK”, Birinci Dünya Savaşı’nda Filistin cephesinde ve Çanakkale’de İngiliz ordusu içinde yer alan Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerleri ifade ediyor. Şimdi de iki ülkedeki “Beyaz Irkçılar” biribirileriyle bağlantılılar. ANZAK ırkçıları, Avrupalı ve Amerikalı ırkçılarla da yakın temas halindeler.

Avustralya’da ırkçı senatör Fraser Anning, Yeni Zelanda’daki Müslüman katliamıyla ilgili açıklamasında “İslâm dinine mensup olanların bugünkü saldırıda katil pozisyonunda bulunmamaları, kendilerini suçsuz yapmaz” diyebildi. Anning’e göre kat- liamın gerçek nedeni Müslümanların Yeni Zelanda’ya göç etmelerine izin veren göçmen programıdır.

Anning, Müslüman göçmenleri bir ‘varoluşsal sorun’ olarak görüyor. Bu sorunun çözülmesi için “nihai çözüm” terimini kullanması tepkiyle karşılanmıştı. “Nihai Çözüm”, Almanya’nın Yahudilerden arındırılmasını perdelemek için Nazilerin icat ettiği bir kavram. Bu yüzden Avustralya Yahudi Cemaati, Anning’e tepki göstermişti. Anning, İsrail’in müttefiki olduğunu söyleyen bir politikacı. Avustralya’da Beyaz Irkçılarla düşüp kalkan Siyonist eylemcilerden Avi Yemini, “Özgürlük İttifakı”ndan aday olduğunda yanında Anning vardı. Daha önce İsrail Ordusunda askerlik yapan Yemini, İslam karşıtı eylemlerde öne çıkan bir figür.

Anning, İslam karşıtı “Avustralya Özgürlük İttifakı’nı destekliyor. Bu parti adını Hollandalı ırkçı Geert Wilders’in “Özgürlük Partisi”nden aldı. Prtinin açılış konuşmasını bile Wilders yaptı. Bu parti de kendisini “Hıristiyan-Siyonist” olarak niteliyor. “Özgürlük İttifakı”, “İslam İşbirliği Teşkilatı”na üye ülkelerin vatandaşlarına Avustralya’ya giriş yasağı getirilmesini savunuyor. Parti liderlerinden Kirralie Smith, Trump’ın göçmen politikasıyla ilgili olarak, “Trump fikirlerimizi çaldı” demişti. Parti liderlerinden Debbie Robenson ise “Helal Gıda” sertifikalandırılmasını ‘terörist’ faaliyet olarak gören bir derneğin de başkanı. Robinson da Wilders gibi, İslam ile terör arasında bağlantı kuracak kadar fanatik biri.

ABD’de Beyaz Irkçı söylemiyle meşhur olan Milo Yiannopoulos da Avustralya’daki ırkçılar tarafından konferans vermesi için davet edilmişti. Konferans sırasındaki çıkan olaylarda Yiannopoulos’u savunanlardan biri, Avi Yemini’ydi. Avustralya Hükümeti bu ayın başlarında Yiannopoulos’un ülkeye girişini yasaklamıştı. Giriş yasağı “One Nation” lideri Pauline Hanson ve bazı muhafazâkâr milletvekillerinin girişimiyle geri alınmıştı. Yiannopoulus, Mayıs’taki seçimlerden önce Avustralya’da bir dizi etkinliğe katılmayı planlıyordu. Yeni Zelanda’ki Müslüman katliamıyla ilgili sosyal medya mesajlarında Yiannopoulos, İslamı barbar bir din olarak niteledi. Yiannopoulus’a göre katliamın suçlusu çok kültürlü atmosfere geçit veren politikalar. Bunun üzerine Yiannopoulus’un ülkeye girişi yeniden yasaklandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 96 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar