Neoconlar İran’la savaş istiyor

Donald Trump Yönetimi’nin Basra Körfezi’ne, “USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Grubu”yla birlikte “B-52” olarak bilinen bombardıman uçakları göndermesi ABD ile İran arasında savaş ihtimalini gündeme getirdi...

ABD’nin ancak yüksek derecede tehdit olasılığına karşı böyle büyük bir gücü harekete geçirdiğinden dolayı uzmanlar Trump yönetiminin elinde sözkonusu tehdit ile ilgili gerçek ve güvenilir bir bilgi olup olmadığını sorguluyor.

ABD’nin ‘Geniş Ortadoğu’ alanına vaziyet etmekle görevlendirdiği “Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)” emrine büyük bir gücün sevkedildiğini Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton duyurdu. Savunma Bakanlığına vekalet eden Patrick Shanahan’ın açıklamalarının Bolton’dan bir gün sonra gelmesiyse son derece dikkat çekiciydi.

ABD’nin askeri komuta zinciri içinde yer almayan, hatta ataması bile Senato’nun onay yetkisi dışında kalan Ulusal Güvenlik Danışmanının, Savunma Bakanını bu şekilde gölgede bırakması tartışma konusu yapılıyor. Öteden beri İran’a takıntılı olduğu bilinen Bolton’ın sözkonusu duyuruyu bizzat yapmasının sebebiyse belli. İsrail’in ABD’deki en sıkı müttefiki olan Bolton, Obama tarafından imzalanan “İran Nükleer Anlaşması”nın da en şiddetli eleştirmeniydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 51 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 167 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar