‘Lobi’ bağlantılarına dikkat!

ABD’de “Savunma” içerikli yayın yapan “Defence News” dergisine konuşan Senato Dış İşleri Komitesi Başkanı Jim Risch “Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla sert yaptırımlar uygulanmasının önünü açacağım. Bu, er ya da geç olacak” demiş.

Demokratlar’ın kontrol ettiği Temsilciler Meclisi Ekim ayında Türkiye’ye yönelik yaptırımların devreye sokulmasını öngören bir tasarıyı kabul etmişti. Tasarıyı Dış İşleri Komitesi Başkanı Eliot Engel ile aynı komitenin üyesi Mike McCaul hazırlamıştı. Engel “Demokrat”, McCaul ise “Cumhuriyetçi”.

Benzer bir yaptırım tasarısının Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Senato’da oylanması ise engellenmişti. Trump, sözkonusu yaptırımların uygulanmasını istemiyor. Senatör Risch, yaptırım tasarısının Senato’da engellenmesine çok içerlemiş olmalı ki öfkesini böyle kusuyor.

Hem Demokratlar, hem de Cumhuriyetçiler Trump’ın Suriye’den asker çekme girişimine şiddetle tepki gösteriyorlar. Trump sadece bir miktar askeri Suriye’nin kuzeyinden çekebildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 42 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 165 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar