Kimin eli, kimin cebinde..

Bir süredir İslam karşıtı Beyaz Hıristiyan Irkçıların küresel bir örgütlenme çabası içinde olduğunu yazıyorduk. Beyaz Irkçıların ilişki ağları ABD’den Avrupa’ya...

Bir süredir İslam karşıtı Beyaz Hıristiyan Irkçıların küresel bir örgütlenme çabası içinde olduğunu yazıyorduk. Beyaz Irkçıların ilişki ağları ABD’den Avrupa’ya, Kanada’dan Avustralya’ya kadar uzanıyor. Nitekim Yeni Zelanda katliamcısı Brenton Tarrant’ın Avusturya’da İslam karşıtı ırkçı “Kimlikçiler Hareketi”nin elebaşlarından Martin Sellner ile iltisakı tespit edildi. Avusturya polisi, Tarrant’tan Sellner’e para aktarıldığını belirledi. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, bu şaibeli ilişkinin derinleştirilerek soruşturulacağını söyledi., Avusturya medyası ise iktidar ortağı göçmen karşıtı “Avusturya Özgürlük Partisi” ile “Kimlikçiler” arasındaki ilişkinin de soruşturulmasını istiyor.

Hollanda’da İslam karşıtı “Özgürlük Partisi”nin lideri Geert Wilders’in Avustralya’daki “Özgürlük İttifakı” partisinin de kuruluşunda rol oynadı. ABD’de ırkçı görüşleriyle öne çıkan Cumhuriyetçi Senatör Steve King ile Trump’ın Beyaz Saray eski Baş Stratejisti Steve Bannon’un Wilders ile iltisaklı olduğu zaten biliniyor. İsrail yanlısı “David Horowitz Özgürlük Merkezi-DHFC”nin de Wilders’e maddi yardımda bulunduğu ortaya çıkmıştı. DHFC’yi finanse edenler arasında iki isim öne çıkıyor: Cumhuriyetçi Parti’nin büyük bağışçılarından Robert Mercer ve Yahudi milyarder işadamı Robert Shillman.

Mercer ailesi, Beyaz Irkçı Breitbart News’in, Shillman ise “Kanada’nın Breitbart”ı olarak anılan “Rebel Medya”nın finansörlerinden. İsrail yanlısı Neoconlar’dan Daniel Pipes’ın yönettiği “Ortadoğu Forumu” da Rebel Medya’ya maddi yardımda bulunan kuruluşlar arasında. Shillman ve Mercer aileleri “Amerikan Siyonist Organizasyonu ZOA”nın da büyük bağışçıları.

Shillman Ailesi, “İsrail Savunma Güçleri Dostları”, “Demokrasileri Savunma Vakfı” ve “İsrail için Birleşik Hıristiyanlar(CUFI)” gibi Hıristiyan Siyonist kuruluşları da destekliyor. Shillman’ın Peygamberimizin karikatürü için ABD’de düzenlenen etkinliklere sponsor olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Katliamcı Tarrant’ın para gönderdiği Martin Sellner’ın iltisaklarına ayrıca dikkat çekmek gerekiyor. Sellner, İngiltere’de Müslüman göçmenlere karşı sokak eylemleri düzenleyen” İngiliz Savunma Birlikleri(EDL)” adlı çetenin kurucularından Tommy Robinson ile iltisaklı. İki isim, Almanya’da İslam karşıtı gösteriler düzenleyen “PEGİDA”nın ele başlarıyla da iltisaklılar. “Rebel Medya”dan Lauren Southern da Sellner ve Robinson ile eylem arkadaşlığı yaptı. Sellner, Amerikalı nişanlısı Brittany Pettibone ve Southern’ın 2018’de İngiltere’de ırkçı grupların yapacağı bir gösteriye katılmaları İngiliz polisi tarafından engellenmişti. Üçlü gözaltına alındıktan sonra ülke dışına çıkarılmıştı. Sellner’in kaleme aldığı manifestoyu ise Robinson okumuştu. Robenson göçmen karşıtı “Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi”nde bir ara danışmanlık yaptı.

ABD’ye sahte pasaportla girerken yakalanan Tommy Robinson’a maddi yardımda bulunan kuruluşlar arasında “David Horowitz Özgürlük Merkezi” ve İsrail yanlısı “Orta Doğu Forumu” da yer alıyor. “Avustralya Özgürlük İttifakı” da Robenson’u destekledi. Mercer Ailesi’nin büyük bağışlar yaptığı Gatestone Enstitüsü” de Robinson’u savunan metinler yayınladı. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışman John Bolton bu Enstitünün başkanlığını yapmıştı Shillman ailesinin desteklediği Rebel Media dolgun maaşlarla bir süre Tommy Robenson’u istihdam etti. Robinson ile röportaj yaparak Beyaz ırkçı görüşlerin yayılmasına fırsat verenlerden birisi de “Fok News”dan Tucker Carlson idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar