Joe Biden’ın zor sınavı..

Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinin galibi Joe Biden kabine çalışmalarına devam ediyor. Biden kabinenin bütün renkleriyle “Amerika”yı temsil edeceğini ilân etmiş idi.

Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerinin galibi Joe Biden kabine çalışmalarına devam ediyor. Biden kabinenin bütün renkleriyle “Amerika”yı temsil edeceğini ilân etmiş idi. Dolayısıyla “Siyahîler”, “Hispanikler”, “Asya” kökenliler ve “Yerliler (Kızılderililer)” Biden yönetiminde temsil edilmek için bastırıyorlar. Biden için bir diğer zorluk ise partisinin Sol kanadından geliyor. “Sol kanat” da Biden kabinesinde programlarını ilerletecek düzeyde bir rol bekliyor.

Halihazırda Senato’yu Cumhuriyetçiler kontrol ediyor. Biden Senato’daki Cumhuriyetçiler’in ılımlı kanadının alerji duyduğu Sol kanat yerine Demokrat Parti’nin ana akım çizgisine yakın isimleri tercih ediyor bu yüzden. Sol kanat, “askeri-endüstriyel kompleksi”, “fosil yakıt şirketleri” ve “finans şirketleri”yle bağlantılı isimlerin Kabine’de yer almaması için de bastırıyor. Biden’ın kabine tercihleriyse Sol kanadın talepleriyle çelişen bir seyir izliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar