İstisnaî ikiyüzlülük!

Sadece Batılı hükümetler değil Batı medyasının da Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20’ini işgal etmiş bulunan Ermenistan’a destek vermesi kurumsal ikiyüzlülüğün ibret verici bir özelliğini teşkil ediyor.

Sadece Batılı hükümetler değil Batı medyasının da Azerbaycan topraklarının yaklaşık yüzde 20’ini işgal etmiş bulunan Ermenistan’a destek vermesi kurumsal ikiyüzlülüğün ibret verici bir özelliğini teşkil ediyor. Neredeyse okuduğum tüm haberler ve makalelerde “Karabağ” dâhil işgal altındaki bölgelerin uluslararası hukuka göre Azerbaycan’a ait olduğu belirtiliyor. Bu belirtmeye rağmen söz konusu yorumlarda Ermenistan’a açık bir destek var. Üstüne üstlük, Ermenistan’ın işgalci konumunu örtmek veya meşrulaştırmak amacıyla 1915’deki sözde ‘Ermeni Soykırımı’ iddialarına vurgu yapılması dikkat çekici. Bu vurgu mevcut durumu bağlamından kopararak Müslümanların ‘Hıristiyan Ermenilere saldırısı gibi gösteriyor.

Dahası, Türkiye’nin işgalci güçlere karşı vatan savunması yapan Azerbaycan’a verdiği moral destek de çeşitli uydurma iddialarla hedef alınıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar