Hisseli harikalar kumpanyası.

Hafta başında darbeci General el-Sisi ile seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump “Beyaz Saray”da çok harika, çok etkileyici, çok teatral bir görüşme gerçekleştirdi. Trump, Sisi'nin olağanüstü...

Hafta başında darbeci General el-Sisi ile seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump “Beyaz Saray”da çok harika, çok etkileyici, çok teatral bir görüşme gerçekleştirdi. Trump, Sisi'nin olağanüstü şartlar altında ne 'harika işler' çevirdiğini bir güzel anlattı. Bu fiyakalı görüşme harika işlere heveskâr olanlar için emsâl bile kabul edilebilir. Trump çaktırmadan Sisi'yi şöylemesine bir süzerek “ben de harika işler becerebilirim” diye içinden geçirmiş olabilir. Amerikalılar, 'harika işler' yapsın diye milyarder emlakçıyı Başkan seçmemişler miydi?
Hakikaten General Sisi, Başkan Trump'ın altını çizdiği gibi 'harika işler'e imza attı. Seçilmiş Cumhurbaşkanını darbeyle indirdi, binlerce sivil muhalifi katletti, on binlercesini zindanlara doldurdu. Trump, o kadar etkilenmiş olmalı ki ABD'nin Mısır'ın çokça arkasında duracağını bildiriverdi. Oysa ABD, Enver Sedat'tan bu yana zaten çokça Mısır'ın arkasında duruyordu. Üstüne ABD, Mısır'lı generallere yılda yaklaşık 1 buçuk milyar doları boca ediyordu. El-Sisi görüşmeden, çok keyiflice, “ruhunu sat, istediğini al” misalli “Faust'çu Sözleşme” ile çıktı.
Ortadoğu'nun diğer bir harika çocuğu, Beşşar Esed. Ama arada fark var, Esed, Rusya'nın harika çocuğu. O da 'harika işler' çevirdi, halkının yarısını vatanlarından etti, yüzbinlercesini öldürdü, öldürmeye devam ediyor, bulabildiği her yolla, “kimyasal” dahil. Esed'in kimyasal icraatı, ilk vukuatı değil. Defalarca bunu yaptı, adını “kimyasalcılar” listesine yazdırdı. Diğer “Baasçı” düşman kardeşi Saddam Hüseyin de Halepçe halkını kimyasalla katletmişti. ABD ve Batı dünyası Halepçe'ye gözlerini kapamış, “yalan bunlar” diyerek görmezden gelmişti. Halepçe'nin hesabı Saddam'dan, 'harika adam'dan 'kötü adam'a dönüştürülünce soruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 42 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 165 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar