Hıristiyan-Siyonistlerin Haçlı seferi!

ABD’de “Cumhuriyetçi Parti” içinde “radikal Sağ’cılar” ile “ana akım Cumhuriyetçiler” arasındaki iç savaş giderek daha da kızışıyor. Trump’ın ”Beyaz...

ABD’de “Cumhuriyetçi Parti” içinde “radikal Sağ’cılar” ile “ana akım Cumhuriyetçiler” arasındaki iç savaş giderek daha da kızışıyor. Trump’ın ”Beyaz Saray” eski Baş Stratejisti ve radikal Sağ’ın yayın organı “Breitbart News”in yönetim kurulu başkanı  Steve Bannon, Senato Çoğunluk lideri Mitch McConnel başta olmak üzere “Cumhuriyetçi Parti” liderliğine savaş açmıştı. Bannon’a göre,  “Küreselciler”, “Senato” ve “Temsilciler Meclisi” çoğunluk liderleri el ele vererek Trump’ın seçim vaatlerini gerçekleştirmesini engellemeye çalışıyorlar..

Bannon, “Netanyahu yanlısı İsrail lobisi”nin ve bazı Cumhuriyetçi milyarder bağışçıların desteğine sahip. Bu lobinin en başındaysa, “Amerikan Siyonist Organizasyonu (ZOA)”  geliyor. “ZOA” Başkanı Morton Klein, liberal Yahudilerin ‘anti-Semitik’ ve ‘Beyaz Irkçı’ olarak itham ettikleri Bannon ve arkadaşlarına omuz veriyor. ”ZOA” ise bu ithamlara, “Bannon, İsrail’in ABD’deki en güçlü dostlarından biri” diyerek cevap veriyor. 

Bannon, “Cumhuriyetçi Parti” liderliklerine karşı ilk zaferi Alabama’da kazandı. Alabama senatörü Jeff  Sessions’ın Adalet Bakanlığına getirilmesiyle boşalan koltuk için 12 Aralık’ta seçim yapılacak. Mitch McConnel, ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, adaylık için Luther Strange’ı desteklerken, Bannon ise ateşli bir “Evanjelik hıristiyan” olarak tanınan Roy Moore’u sahaya taşıdı. Alabama’daki ön seçimlerde delegelerin Moore’u seçmeleriyle Bannon, ana akım Cumhuriyetçilere karşı ilk raundu kazanmış oldu.

Trump’a rağmen, Trump için”  mücadele eden Bannon’ın sonraki hedefi 2018’deki  Senato kısmî seçimlerinde birkaç koltuk kazanmak. Bannon, Ted Cruz hariç, ön seçimlerde ana akım adaylara karşı radikal Sağ kanadın gündemine sadakat gösteren isimleri çıkaracak. Medyaya göre Bannon’ın savaşını Robert Mercer ve Kumarhaneler Kralı Sheldon Adelson finanse ediyor. İki isim, Trump’ın seçim kampanyasının bağışçıları arasındaydı. Cumhuriyetçi bağışçılar bu savaşta ikiye bölündüler. Milyarder bağışçı Paul Singer, Trump aleyhinde kampanya başlatırken, Peter Thiel ise “Silikon Vadisi”nde Trump’ı destekleyen tek isim.

“Breitbart News”in finansörlerinden olan Robert Mercer, 50 milyar dolarlık bir yatırım fonu olan “Renaissence Technologies” şirketinin eş Başkanı. Mercer’ın ‘Beyaz Irkçı’ bir yayın olarak görülen “Breitbart”ı finanse etmesini protesto eden liberal sol gruplar,  fona yatırım yapan kuruluşlara yönelik bir kampanya başlattılar. Mercer ayrıca, Nazi hayranı provokatör yazar olarak şöhret kazanan Milo Yiannopoulos’a finansal destek vermekle de itham edildi. Eleştirilerin hedefi haline gelen Mercer bir açıklama yaparak 1 Ocak itibariyle CEO’luk görevinden ayrılacağını ve “Breitbart News”deki hisselerini de kızlarına devredeceğini ilan etti. Mercer, Bannon’a çok büyük saygı duyduğunu ancak her konuda onunla uyum içinde olmadığını belirtirken, Milo’yu desteklemekten de vazgeçtiğini kaydetti. Kimi yorumlara göre Mercer’in bu çıkışı şirketin malî çıkarlarını korumak için gerçekleşmiş bir manevradan ibaret.

Geçtiğimiz hafta bir ilginç gelişme daha yaşandı. “Washington Post” Alabama senatör adayı Roy Moore’u 30’lu yaşlarındayken küçük yaştaki kızlara cinsel tacizde bulunmakla suçlayan bazı iddialara yer verdi. Moore’a en büyük destek yine tabii ki Bannon ve Breitbart’tan geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar