Evanjelikler arasındaki iç savaş kızışıyor!

Amerikan Evanjelik Hıristiyanları 2020’deki Başkanlık seçimleri için Trump’ı destekleme konusunda giderek bir iç çatışma, hatta bir iç savaş yaşıyorlar.

Bu savaş Evanjelik medya ağının amiral gemisi olarak nitelenen “Christianity Today” dergisinin yayın yönetmeni Mark Galli’nin 19 Aralıkta kaleme aldığı başyazıyla tetiklendi. Geçen Pazar bu çatışmanın detaylarına yer vermiştim. Tekrar hatırlatmak gerekirse Galli, Evanjeliklerin Trump’a verdikleri desteğin ahlakî meşruiyetle çeliştiği vurgusu yapmıştı. Galli yazısında Trump’ın “Ukrayna skandalı” sebebiyle azledilmesi gerektiğini de savunmuştu. Trump destekçisi Evanjeliklerden gelen şiddetli tepkilere rağmen Galli geri adım atmayacağı mesajı veriyor.

Amerikan seçmenlerinin yaklaşık olarak dörtte birini teşkil eden Evanjelikler 2016’daki Başkanlık seçimlerinde ağırlıklı olarak Trump’ı desteklediler. Cumhuriyetçi Parti’nin siyasi çizgisi Trump’ın Başkanlığı ile birlikte “Hıristiyan- Siyonist Evanjelikler”in ajandası ile adeta bütünleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 167 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar