Emirliklere ‘F-35’ satışı ABD Kongresi’ni böldü..

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bazı Arap rejimleriyle İsrail arasında sözde ‘normalleşme’ anlaşmaları imzalatmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere bazı Arap rejimleriyle İsrail arasında sözde ‘normalleşme’ anlaşmaları imzalatmıştı. Emirlikler ise bu anlaşma karşılığında ABD’den “F-35” uçakları almak istiyor. İsrail Hükümeti satışlara itiraz etmişse de daha sonra itirazını geri çekti. İsrail el altından satışların gerçekleşmemesi için çalışıyor ve ABD Kongresi’nden destek alıyor. Trump ise bir an önce satışları gerçekleştirme derdinde.

ABD Kongresi’ndeki İsrail yanlısı Senatörler, İsrail’in bölgede niteliksel askeri üstünlüğünün korunması gerekçesiyle Emirliklere F-35 satılmasını istemiyorlar. Bazı Demokratlar, özellikle de partinin “Sol” kanadı Emirliklerin Amerikan silahlarını Yemen’deki sivillere karşı kullandığı gerekçesiyle bu satışa karşı çıkıyorlar. Emirlikler’in İran’a karşı askeri gücünün artırılması gerektiğini öne süren Trump ise Biden Beyaz Saray’a yerleşmeden önce satışı yapmak istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar