Biden’ın ‘normal’i, hangi normal?

Washington’da ‘eski normal’e mi dönülecek, yoksa ‘yeni bir normal’ mi inşa edilecek? Merak edilen soru şu: Biden eski kurallara alışık eski bir oyuncu olarak yeni bir oyun kurabilecek mi?

ABD Başkanı Joe Biden’ın kabine adayları ve üst düzey bürokratlara ilişkin tercihlerine bakılarak yapılan yorumlara göre ufukta “Obama’nın üçüncü dönemi” görülüyor. Zira Obama döneminde görev yapmış birçok isim Biden tarafından daha üst düzey pozisyonlara getirildi. Bu isimler ağırlıklı olarak dış işleri ve ulusal güvenlik politikalarından sorumlu olacaklar. Biden’ın dış politikadaki öncelikli hedefiyse Trump öncesi ittifakları yeniden inşa etmek. Trump, Obama döneminde imzalanan birçok uluslararası anlaşmayı tek taraflı olarak iptal etmişti. Biden yönetimiyse ABD’yi bu anlaşmalara geri döndürerek imaj yenilemek istiyor.

Biden’ın ABD büyükelçilerinin sadece yüzde 30’luk kısmının...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar