Biden’ın Bibi’siyle başı dertte..

Gazze’nin ve Batı Şeria’nın geleceği konusunda Biden Yönetimi ile İsrail Hükümeti arasında keskin farklılıklar var. Biden Yönetimi Netanyahu’ya söz geçiremiyor imiş. Netanyahu Gazze’de...

Gazze’nin ve Batı Şeria’nın geleceği konusunda Biden Yönetimi ile İsrail Hükümeti arasında keskin farklılıklar var. Biden Yönetimi Netanyahu’ya söz geçiremiyor imiş. Netanyahu Gazze’de soykırımı sürdürmek için ABD’ye ihtiyaç duyuyor. İktidarını sürdürmek içinse ABD’ye değil kabinesindeki İsrail’in en aşırı Siyonistlerini temsil eden partilere ihtiyacı var.

2024 seçimlerine hazırlanan Biden ise İsrail’e koşulsuz desteği eleştiren genç seçmenlerini kaybetmek istemiyor. Salıncak eyaletlerde Biden’a oy veren Arap seçmenler pozisyonlarını değiştirecekleri mesajları veriyorlar. Demokratlar ve Biden bıçak sırtındaki hassas oy dengesi sebebiyle en küçük seçmen kaybının bile Trump’ı Beyaz Saray’a taşımasından korkuyorlar.

Netanyahu Trump ile işleri çok daha kolay götürüyordu. Bu yüzden 2024’te Biden’ın seçim kaybetmesi Netanyahu’nun umurunda değil. İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği destek yüzünden ABD’nin sözde küresel liderliği büyük yara aldı. ABD’nin Ortadoğu’da işleri yoluna koyarak Asya-Pasifik’e odaklanma stratejisi de 7 Ekim’den sonra kitlenme sürecine girdi.

Netanyahu ve ortakları Biden Yönetimi’nin “iki devletli çözüm”ün lafını etmesinden bile...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 106 Okunma İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 61 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 325 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar