Biden’ı bekleyen zorluklar...

Biden’ın ilk işi 1.9 trilyon dolarlık bir yardım paketini Senato’dan geçirmek olacak. Senatör Manchin ise Kovid salgınının ekonomik zararlarını gidermeyi amaçlayan bu pakete karşı.

Joe Biden Çarşamba öğle saatlerinde yemin ederek Başkanlık görevine başlayacak. 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyen ve ‘hile’ yapıldığı iddiasını sürdüren Trump, Biden’ın yemin törenine de katılmıyor. Oysa ABD’de seçim kaybeden Başkanların Seçilmiş Başkanın yemin törenine katılması teamülden sayılıyor. 1860’lardan bu yana ilk defa bir Başkan halefinin yemin törenine katılmamış olacak. Öte yandan Amerikalılar nefeslerini tutmuş şekilde 20 Ocak gününü bekliyorlar. Yine ilk defa bir yemin töreni olağanüstü önlemlere sahne oluyor. Güvenlik kuruluşları çıkması muhtemel büyük olaylara hazır halde bekliyorlar.

Trump yanlısı grupların “Amerikan Kongresi”ni işgal etmesinin yıkıcı etkileriyse sürüyor. “Temsilciler Meclisi” Trump’ın görevinden azledilmesi yönünde karar aldıysa bile Senato yargılaması başlamış değil. Biden’ın seçimleri kazandığını kabul eden ve Trump’ın ‘seçim hilesi’ iddiasını reddeden Kongre Cumhuriyetçileri Senato’nun azîl yargılaması yapmamasını istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar