Biden yönetimi işe başladı..

“Personel politikadır” misalince söylemek gerekir ise Biden kabinesi ve diğer üst düzey bürokratların geçmişleri yeni yönetimin politikalarının nasıl şekillenebileceği hakkında ip uçları veriyor.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden 20 Ocak’ta göreve başladı. Trump yanlısı radikal grupların protesto gösterilerinden endişe duyuluyor idi. Ancak beklendiği gibi olmadı, protestolar bir hayli cılız kaldı. 6 Ocak’ta “Amerikan Kongresi”nin işgal edilmesinin Biden’ın Başkanlığını engellemesi hiçbir şekilde mümkün değildi. Trump yanlısı protestocuların ne elde etmeye çalıştıklarıysa hâlâ bir ‘sır’. Üstelik işgal Trump’a ve Cumhuriyetçiler’e büyük zararlar verdi.

Biden’ın Trump’ın Başkanlık kararnamesiyle gerçekleştirdiği birçok işlemi yine aynı yetkiyi kullanarak geçersiz kılması bekleniyor. Biden’ın ilk icraatı ABD’yi “Paris İklim Anlaşması”na ve “Dünya Sağlık Örgütü” üyeliğine döndürmek oldu. Biden, çoğu Müslüman olan ülkelerden ABD’ye seyahat yasağını da iptal etti. Biden Yönetimi’nin ABD’yi “İran Nükleer Anlaşması”na geri döndürmesi bekleniyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 47 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar