Biden nasıl bir kabine kuracak?

Biden kuracağı Kabine’nin bütün renkleriyle Amerika’yı temsil edeceğini söylemişti. “Beyaz Saray”da bazı koltuklar için seçim yapan Biden, Kabine için hiçbir ismi şimdiye kadar açıkça telaffuz etmedi.

Üzerinden 20 gün geçmesine rağmen ABD’de seçim tartışmaları hâlâ bitmedi. Trump, rakibi Joe Biden’ın seçimleri kazandığını kabul etmeye yanaşmıyor. “Amerikan Kongresi”ndeki birçok Cumhuriyetçi ise Trump’ın seçim sonuçlarını tanımasını ve Biden için geçiş sürecini kolaylaştırmasını istiyor. Biden geçiş süreci için ayrılan fonları kullanmak istiyor. Bazı Cumhuriyetçi Senatörler de Biden’ın söz konusu taleplerini destekleyen açıklamalar yaptılar.

Biden’ın geçiş süreci için “Genel Hizmetler İdaresi”nin (GSA) seçim sonuçlarını onaylaması gerekiyor. 150 civarında Ulusal Güvenlik ve Savunma Bakanlığı eski görevlileri GSA Başkanı Emil Murphy’ye bir mektup göndererek seçim sonuçlarını onaylamasını istemiştiler. “ABD Ticaret Odası”, “Ulusal Üreticiler Birliği” ile “Ulusal İmalatçılar Birliği” de Trump’tan Biden’ın geçiş sürecini engellememesi gerektiği yönünde açıklamalar yaptılar. Ne var ki GSA Başkanı Murphy, Trump’ın izinden gidiyor. Bu yüzden Demokratlar Murphy’ye çok tepkililer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 42 Okunma Hep birlikte bir canavar yaptılar! 07 Nisan 2024 | 165 Okunma Bodrumdaki bomba! 02 Nisan 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar