Beyaz Saray’daki savaşa “Likud” gölgesi düştü!

Beyaz Saray’daki “Globalistler” ve “Ulusalcılar” arasındaki savaşa Netanyahu Hükümeti'ne koşulsuz destek veren Yahudi kuruluşları da dahil oldu. Bu kuruluşların başında  “Likud” Partisi'ne...

Beyaz Saray’daki “Globalistler” ve “Ulusalcılar” arasındaki savaşa Netanyahu Hükümeti'ne koşulsuz destek veren Yahudi kuruluşları da dahil oldu. Bu kuruluşların başında  “Likud” Partisi'ne yandaşlığıyla tanınan “Amerikan Siyonist Organizasyonu(ZOA)”geliyor. ZOA, Ulusalcılar ile el ele vererek, Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’a savaş ilân etti.

ABD’deki “Liberal Yahudiler” ile “Reform Yahudiliği”ni savunan bazı kuruluşlar ise “ZOA-Alternatif Sağ ittifakı”nı tehlikeli bir girişim olarak görüyorlar. Liberal Yahudiler Beyaz Saray’da görev yapan Steve Bannon, Stephen Miller ve Sebastian Gorka’yı 'anti-Semitik’ve ‘ırkçı’ görüşlere sahip olmakla suçluyorlar. ZOA bu ithamlara karşı sözkonusu isimlere siper oldu. ZOA’dan Arthur Schwartz, Breitbart News’a konuşarak İsrail karşıtı söylemlerle mücadele eden“İsrail yanlısı”bu isimlerle omuz omuza olacaklarını söylüyordu. 

“ZOA”yı en fazla kızdıran gelişme, McMaster’ın“Ulusal Güvenlik Konseyi”nde İran politikasında sertlik yanlısı görüşleriyle tanınan birkaç ismi kovmuş olmasıydı. “ZOA” bu isimlerin “İsrail yanlısı” oldukları için kovulduklarında ısrar ediyor. Breitbart da “ZOA”nın bu iddialarını hep sıcak tutuyor. Zira kovulan isimler Trump’ın Baş Stratejisti Steve Bannon’a yakın idiler. İddialara göre McMaster boşalan pozisyonlara Trump’ın gerçek gündemine muhalif isimleri getiriyor, Obama döneminden kalan uzmanlar da mevkilerini koruyorlardı.

“ZOA” ve diğer Siyonist çevrelerden McMaster’a yöneltilen ‘İran yanlısı’, ‘Arabist’, ‘İsrail karşıtı’, ‘Trump karşıtı’ gibi ithamlar “Breitbart"ta sıklıkla yer buluyor. Trumpise iki kez açıklama yaparak McMaster’a sahip çıktı ve ona övgüler yağdırdı. Hatta Trump “McMaster İsrail yanlısı” bile dedi. Bu açıklamalar “Breitbart”ta “Destekçilerinden gelen eleştirilere rağmen BaşkanTrump ikinci defa McMaster’a sahip çıktı” ibaresiyle yer aldı. Haberin veriliş biçiminden Breitbart’ın Trump’ın bu tutumundan hiç hoşlanmadığı anlaşılıyordu.

ZOA’yı kızdıran bir diğer sıcak gelişmeyse her yıl hazırlanan ülkeler terör yıllığında İsrail’e yönelik eleştirilerdi. ZOA’ya göre, “Dışişleri” tarafından Temmuz 2017’de yayımlanan “2016 Yıllığı”nda ‘Filistinli teröristler’ İsrail Hükümeti'nin suiistimallerine karşı duran özgürlük savaşçıları olarak gösteriliyor ve Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim politikaları eleştiriliyordu. ZOA Başkanı Morton Klein’e göre rapor “İsrail aleyhtarı” idi. Klein, İsrail aleyhtarı ibarelerin düzeltilmesini, McMaster ile Dışişleri Bakanı RexTillerson’ın görevden alınmasını istedi. Bretibart’taki yorumlara göre McMaster İsrail’i “işgalci güç” olarak görüyordu. .

“The Daily Caller”dan Joe Altun ise “Ulusal Güvensizlik: Ulusal Güvenlik Danışmanı Mcmaster devam etmeli mi?” başlıklı yazısında “ZOA”nın iddialarını sıralayarak Trump’tan         McMaster’e kapıyı göstermesini istiyordu. Alton, Trump’ın “Ulusal Güvenlik Konseyi”ne kendi dünya görüşüne bağlı isimleri getirmesini, diğerlerini ise derhal kovmasını öneriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 58 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar