Batı dünyasında hava değişiyor!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdullah Muradoğlu'nun bugünkü (12.07.2022)''Batı dünyasında hava değişiyor!'' başlıklı yazısı.

Ukrayna-Rusya savaşı başlayalı beşinci ayına yaklaşıyor, ancak savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. ABD Kiev’in çok kısa sürede düşeceğini bekliyordu, hatta Biden Yönetimi Zelenski’ye Kiev’den tahliye konusunda teklifte bile bulunmuştu. Askeri stratejistlerin analizlerine bakılacak olur ise Putin Yönetimi de Kiev’in birkaç gün içerisinde düşeceği, Zelenski Hükümetinin yerineyse Rusya yanlısı bir hükümet kurulacağı beklentisi içindeymiş. Galiba, Rusya’nın savaşı “özel askerî operasyon” olarak etiketlemesinin sebebi bu olsa gerek.

Askeri stratejistler en iyi savaş plânının bile sahanın gerçekleri karşısında paramparça olabileceğini söylerler. Yukarıda aktardığımız iddialarda bir gerçeklik payı var ise, Rusya plânını değiştirmek durumunda kalarak ibreyi Donbass’a ve daha Güney’e doğru çevirdi. Ukrayna güçleri direnmeye devam ediyor tabii ama Rusya da sahadaki kazanımlarını artırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar