ABD’nin değişen nüfusu İsrail’i nasıl etkiliyor?

Gazze’de alenen soykırım suçu işleyen İsrail’i koruyup kollamak ABD ve Batı dünyası için artık ‘siyasî’ bir yük haline gelmiş bulunuyor. “Siyasî” diyorum, çünkü...

Gazze’de alenen soykırım suçu işleyen İsrail’i koruyup kollamak ABD ve Batı dünyası için artık ‘siyasî’ bir yük haline gelmiş bulunuyor. “Siyasî” diyorum, çünkü İsrail’e verilen kayıtsız-şartsız, sorgusuz- sualsiz destek Batı’nın ahlakî çıtasının kartondan olduğunu kanıtlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinliler’e şiddet uygulayan Siyonist yerleşimcilerden birkaçına yaptırım getirmek zorunda kaldı. Biden, İsrail’in Refah kentini işgal etmesi halinde bazı bombaların sevkiyatını durduracağını da söyledi. ABD’de “en yüksek rütbeli Yahudi” olarak anılan Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise Netanyahu’nun iktidardan gitmesini istedi. Oysa Schumer, Netanyahu’ya en yakın Demokratlar’dan biriydi.

25 Mart’ta BM Güvenlik Konseyi Gazze’de acil ateşkes çağrısı içeren bir karar tasarısını onaylamıştı. ABD bu kez “çekimser” oy kullanmıştı. Defalarca ateşkes tasarılarını veto eden ABD’nin kendisi 10 Haziran’da bir ateşkes karar tasarısını “BMGK”da oylamaya sunuyordu.

ABD Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise Cuma günü yaptığı basın açıklamasında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Tıbbî Soykırım”a yeşil ışık! 20 Ekim 2024 | 39 Okunma Biden, Kamala Harris’in kazanmasını istiyor mu? 06 Ekim 2024 | 53 Okunma Kendi yasalarını bile çiğnemişler! 29 Eylül 2024 | 86 Okunma İstisna mı, rutin mi? 24 Eylül 2024 | 136 Okunma Yine “İsrail terörü” diyemediler… 22 Eylül 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar