‘ABD Senatosu’nun Trump sınavı..

ABD Başkanı Donald Trump hakkında “Temsilciler Meclisi” tarafından yürütülen “Azîl Soruşturması”nın bu hafta tamamlanması bekleniyor.

 Demokratların çoğunlukta olduğu Yargı Komitesi “görevin kötüye kullanılması” ve “Kongre’nin işleyişini engelleme” iddialarını içeren iki maddeyi oylayarak kabul etmişti. “Yargı Komitesi” Pazartesi günü 658 sayfalık bir rapor yayımlayarak Trump aleyhindeki iki ayrı suçlama maddesinin gerekçelerini sıraladı.

Genel Kurul’da azil oylamasının ise 20 Aralık Çarşamba günü gerçekleşmesi bekleniyor. Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar çoğunlukta olduğundan ötürü oylamanın Trump’ın aleyhinde sonuçlanması bekleniyor. Azil oylamasında Cumhuriyetçiler tam bir birlik içerisinde hareket edecekler. Birkaç Demokrat vekilin ise Trump’ın azledilmemesi yönünde oy kullanacakları söyleniyor. Hatta Amerikan medyasına yansıyan bilgilere göre Trump lehinde oy kullanması muhtemel bir Demokrat vekil Cumhuriyetçi Parti saflarına katılacak imiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar