Trump’ın Ortadoğu’daki kanlı açılışı!

Filistinlilerin “Nekbe(Büyük Felâket)” için yas tuttuğu günde ABD Elçiliğinin Kudüs’e taşınması hakikaten çok kışkırtıcı bir girişimdi. Aynı gün, Trump’tan...

Filistinlilerin “Nekbe(Büyük Felâket)” için yas tuttuğu günde ABD Elçiliğinin Kudüs’e taşınması hakikaten çok kışkırtıcı bir girişimdi. Aynı gün, Trump’tan cesaret alan İsrail ordusu 60’dan fazla Filistinli sivili katledip, binlercesini yaralayarak elçiliğin açılış törenini kutsadı. Tarih, 14 Mayıs 2018’i ABD Elçiliğinin kanlı bir sunum eşliğinde açıldığını yazacak.

“İsrail Lobisi” 1980’lerden bu yana ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için çalıştı. Amerika’daki zenginler listesinde ilk sıralarda yer alan Kumarhaneler Kralı Sheldon Adelson başta olmak üzere birçok Siyonist , Başkanlık seçimlerinde emlak milyarderi Donald Trump ile ve Evanjelik Hıristiyan siyasetçi Mike Pence’e yatırım yaptılar. Tutkulu bir Siyonist olarak bilinen ve İsrail’in gündemini destekleyen kuruluşları da finanse eden Adelson hayaline Trump ile kavuştu. Adelson ve eşi Miriam açılış töreninin en gözde davetlileriydi.

“Amerikan Kongresi”nin Demokrat kanadı Büyükelçiliğinin Kudüs’teki açılış töreninde temsil edilmedi. Törene ABD Hükümetini temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısıyla Hazine Bakanı katıldı. Trump’ın sözde “Ortadoğu Barış Heyeti”nin üyeleri Jared Kushner, İsrail Büyükelçisi David Friedman, Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt törendeydiler. Filistin’de Mahmut Abbas yönetimi ile heyet arasındaki görüşmeler Trump’ın Kudüs kararını verdiği Aralık 2017’den itibaren kesildi. Heyetin üç üyesi de Yahudi asıllı. Daha da ilginci bu isimler işgal altındaki topraklardaki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin destekleyicileri. Greenblatt ve Friedman aileden sayılacak kadar Trump’a yakınlar. Tabii törene, Trump’ın sonradan Musevi olan kızı ve danışmanı İvanka da eşi Jared ile törendeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 40 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 55 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar