Zekai Paşa konusu

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler” cevabıyla şifreyi verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercihlerinin damgasını vurduğu...

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2. Kolordu’ya atanması ile alakalı ilgili birimler teklifi getirmiş vaziyetteler” cevabıyla şifreyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercihlerinin damgasını vurduğu Yüksek Askeri Şûra’dan güçlenerek çıkan ikinci isim ise Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar oldu. Aksakallı Paşa gündemi oluşturdu ama Akar, Genelkurmay karargâhını yönettiği J başkanlarında da önemli inisiyatifler kullandı. Kuvvet komutanlarının süresinin uzatılması konusunda siyasi irade ile ters düşmeyerek, karargâhı dizayn etti.

Zekai Aksakallı ile ilgili bardağın hem dolu hem boş tarafına bakmaya çalışacağız.

1- Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’e, Semih Terzi’nin öldürülmesi talimatını verdi.

2- 15 Temmuz gecesi TV’lere bağlanıp, “Paralel ihanet şebekesi darbe girişiminde bulunmaya çalışıyor ama başarılı olamayacak” diye konuştu. 

Böylece, darbenin başarısız olmasında iki önemli müdahalede bulundu. Semih Terzi öldürülmeyip Özel Kuvvetler’in komutasını ele geçirseydi, o gece çok kanlı olacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.696 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.145 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar