YSK’nın yanıtlaması gereken sorular

TÜRKİYE, İstanbul seçimlerine odaklandı.

31 Mart seçimlerinden sonra belirsizliğin ortadan kalkacağı, piyasaların açılacağı tahmin ediliyordu ama İstanbul seçimlerinin iptaliyle başa dönüldü.

YSK’nın gerekçeli kararı ise tartışmalara son vermek yerine tam aksine yeni tartışmalara neden oldu. YSK’nın iptal kararı, İstanbul seçimlerini etkileyecek. 23 Haziran’da sandığa sadece adaylar girmeyecek, aynı zamanda YSK’nın kararı da oylanacak. Kimi seçmen Ekrem İmamoğlu’nun mağdur edildiğini düşünerek oy kullanacak, kimi bunu seçimin ikinci turu olarak görecek.

Gerekçeli kararın görüşüldüğü YSK’daki toplantının perde arkasını paylaşacağım ama öncelikle bazı sorulara cevap arayacağım. İptal kararından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “YSK içindeki 7 çete mensubu hâkim iptal kararı veriyor” dedi. Yetinmedi, CHP grubunda bu isimleri tek tek okuyup yuhalattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar