Yeniden reform

Meclis'in protokol girişinde Başbakan Davutoğlu'nun gelişini beklerken Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan'la sohbet ediyorduk.Perşembe günü yapılacak Reform Komitesi toplantısında darbe yasalarının...

Meclis'in protokol girişinde Başbakan Davutoğlu'nun gelişini beklerken Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan'la sohbet ediyorduk.
Perşembe günü yapılacak Reform Komitesi toplantısında darbe yasalarının mevzuatımızdan çıkarılmasıyla ilgili çalışmanın ele alınacağını açıkladı.
Türkiye darbe mağduru bir ülke.
Her ağzını açan 12 Eylül Anayasasını istemiyoruz diyor ama şu ana kadar bu konuda adım atılmadı.
“Yönetmelik ve genelgelerde de ayıklanması gereken hükümler var mı?” diye sordum.
“Onlar büyük ölçüde ayıklanmış. Asıl sorun yasalarda” dedi.
Lütfü Elvan bir de yol haritası verdi. Hükümet çalışmaları tamamladıktan sonra CHP ve MHP'ye gidecek. “Eklemek istediğiniz bir şey var mı” diye soracak, onların katkısını talep edecek.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis'te oluşturulan Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa ile birlikte 12 Eylül hukukunun ayıklanmasıyla ilgili çalışma yapmasını önermişti. Hükümet onu çok gerçekçi bulmuyor. Onun yerine ayrı bir çalışma yapılmasının yararlı olacağı kanaatinde.
Lütfü Elvan, İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele konusunda bir de müjde verdi. ”İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'yla ilgili kanun tasarısı yarın Meclise sevk edilecek” dedi. Tasarının, üç ayağı var.
1-İnsan hakları
2-Azınlıklar (burada en önemli nokta, Ayrımcılıkla Mücadele)
3-İşkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı ya da Küçültücü Muamele ya da Cezaya Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi
Lütfü Elvan, bunun bir mahkeme ve üst kurul olmadığının altını çizdi.
Tüm bunları şundan aktardım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.273 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.140 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar