Yeni sürecin yeni stratejisi

KAHRAMANMARAŞ'ta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la birlikteydik. Suriyelilerin yaralarını sarmak için kurulan konteyner kentin açılışına gidiyorduk ki, Kayseri’deki patlama haberi geldi. Yara sarmak bir yana, biz...

KAHRAMANMARAŞ'ta Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la birlikteydik.


Suriyelilerin yaralarını sarmak için kurulan konteyner kentin açılışına gidiyorduk ki, Kayseri’deki patlama haberi geldi. Yara sarmak bir yana, biz yaralandık.

Az sonra Başbakan Binali Yıldırım geldi. Başbakan’la sıcağı sıcağına Kayseri’deki saldırıyı konuştuk. Çok önemli bir işaret verdi. “Fırat Kalkanı, DAEŞ tehdidini sınırladı. Benzerini güney sınırımızda yapacağız” dedi. Bunun üzerine, “Ne yapacaksınız” diye sorduk. Başbakan, “Bu konuda bu kadar” karşılığını verdi. Bu aşamada bu kadarla yetineceğim. Ama zamanı gelince yazacağım. İşin sırrı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısında gizli.

PKK’nın bombalı araçla saldırdığı Kayseri 1. Komanda Tugayı, sancağında iki üstün cesaret madalyası taşıyor. Biri Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan. Diğeri sınır ötesi operasyonlardan. Son olarak şehir savaşlarında PKK’yı diz çöktürmüşlerdi. Bu yüzden PKK’lılar sosyal medya üzerinden intikam yeminleri içmişlerdi. Alçak emellerini önceki gün gerçekleştirdiler. Kayseri 1. Komando Tugayı’na yakında yeni görevler çıkacak. Bu saldırının bedeli ödetilecek.

Türkiye, 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana, canlı bomba eylemleri, şehir savaşları, darbe girişimi ve bombalı araç eylemleriyle sistematik bir saldırı ile karşı karşıya. Hedef; Türkiye’ye diz çöktürmek.

10 Aralık’ta başkanlık sistemini esas alan Anayasa değişikliği Meclis’e sunuldu; PKK Beşiktaş’ta polislerimize saldırdı.

Cumhurbaşkanı milli seferberlik ilan etti PKK bu kez Kayseri’de askerlerimizi şehit etti. Bunlar rastlantısal olaylar değil, terör üzerinden bir mesaj veriliyor.

Büyük fotoğrafı ortaya koyarken, diğer yandan da Kayseri’deki olayın detaylarını incelemekte yarar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.598 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar