Yeni sistem, yeni kadroyla başlıyor

MECLİS’in ilk günü kulislerdeyiz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Partili Necati Çetinkaya ile hararetli şekilde konuşurken, çay servisi yapan garsonun elindeki tepsi yere düşünce bardaklar...

MECLİS’in ilk günü kulislerdeyiz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Partili Necati Çetinkaya ile hararetli şekilde konuşurken, çay servisi yapan garsonun elindeki tepsi yere düşünce bardaklar kırıldı. Çavuşoğlu, “Bardak kırılması hayırlı bir işarettir. İlk günde Meclis’in nazarı çıktı” dedi. Nazarı çıktı mı orasını bilmem ama Meclis, yeni döneme biraz umutlu ama biraz da şaşkın başladı.

Eski bakanlardan Ahat Andican’ı İYİ Parti, Abdüllatif Şener’i ise CHP milletvekili olarak yıllar sonra parlamentoda görmek ilginçti. Meclis’e ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. “İsminiz bu kez de cumhurbaşkanı yardımcılığı için geçmeye başladı” deyince, Başbakan esprili bir şekilde, “Mevsimler gibi değişiyor” karşılığını verdi. Akşam TBMM başkan adayı gösterilmesiyle birlikte söylentilere son nokta koyuldu. Binali Yıldırım MHP’nin de desteğini aldığı için ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis Başkanı olacak. Peki bu durumda cumhurbaşkanı yardımcısı kim olacak?

ERDOĞAN YENİ SAYFA AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubundaki konuşmasında “Milletimizin sandıkta yaptığı hassas ayarı doğru değerlendirmemiz lazım” dedi. Erdoğan, seçim gecesinden itibaren, “tevazu” kelimesini dilinden düşürmüyor. “Biz tevazuyu kendine ilke edinmiş bir insan topluluğuyuz” diyor. “Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduysa biz de yerle yeksan oluruz” diye uyarıyor. Keşke Erdoğan bu uyarıları seçim sonunda değil de seçimlerden önce yapsaydı. Çünkü AK Parti’nin oyunun düşmesinde, “kibir” görüntüsü etkili olmuştu. Erdoğan seçimlerden sonra, adı “tevazu” olan yeni bir sayfa açtı. 

Yüzde 52.5 oranıyla ilk turda seçilmesine, partisi yüzde 42.5’la seçimlerden birinci parti çıkmasına rağmen Erdoğan, zafer kazandık demiyor, tam aksine, “Mesajı aldık” diyor. CHP’nin yüzde 22’yi başarı olarak değerlendirdiği dikkate alınırsa, Erdoğan’ın neden girdiği her seçimi kazandığı daha iyi anlaşmıyor mu?

Meclis’te ilk günün heyecanı vardı ama akıllar yarın açıklanacak kabinedeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısında, “Yeni dönemde partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz” deyince, milletvekillerinden bakan alınmayacağı gibi bir izlenim oluşmuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.171 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.245 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.258 Okunma PKK’yla mücadelede yeni konseptin kodları 21 Mart 2024 | 1.137 Okunma Bir CHP’li satıştan komisyon istemiş 20 Mart 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar