Yeni seçim barajı mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısına, sağında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, solunda Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte girdi. Salonda ise sağına Binali Yıldırım’ı soluna Ahmet...

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısına, sağında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, solunda Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte girdi.

Salonda ise sağına Binali Yıldırım’ı soluna Ahmet Davutoğlu’nu alarak oturdu.

Ama onun öncesi vardı. Erdoğan ile Davutoğlu 22 Ocak Pazartesi günü 3 saat süren bir görüşme yaptılar.

Görüşmenin yarısı başta Afrin operasyonu olmak üzere dış politikadaki gelişmelerdi, diğer yarısında ise iç politika konuşuldu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çıkışıyla yaşanan tartışmanın da ele alındığı kulağıma geldi. Davutoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde güçlü bir şekilde Erdoğan’ın yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir yanına Davutoğlu’nu diğer yanına Yıldırım’ı alarak, parti içi birlik ve beraberliği tahkim edici önemli bir adım attı. Liderlik bu işte.

Bu tablodan önce Meclis kulisinde Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’la AK Parti kongrelerinde yaşanan havayı konuşuyorduk.

AK Parti kongrelerinin yapıldığı salonun içinden çok dışarıda kalabalık toplanıyor. Erdoğan’ın selamlama konuşmaları mitinge dönüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tabloyu, “Kongrelerde kuruluş dönemi ilgisini yaşıyoruz. Müthiş bir heyecan var. Yağmur, yaş altında millet toplanıyor. Çok memnunum” diye anlatmıştı.

Oysa Erdoğan, 21 Mayıs kongresinde partinin başına yeniden döndüğünde, “Metal yorgunluğundan” söz etmişti.

Fikri Işık partideki heyecanı, “Kudüs, ABD’ye karşı dik duruş ve Afrin operasyonu tabanda milli bir uyanışa yol açtı” diye özetledi.


ÖSO POLEMİĞİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı izlemek üzere salondaki yerimizi aldık. Erdoğan ne zaman ki “Afrin operasyonu” dedi, partililer, “Reis bizi Afrin’e götür” diye tempo tutmaya başladı.

Erdoğan, &ld...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar