Yeni ittifaklar mı kuruluyor?

HER şey 30 Ağustos resepsiyonunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tokalaşması ile başladı.

Bir tokalaşma üzerinden ittifak senaryoları yazılmasını doğru bulmam. Ayrıca Akşener de ne konuşulduğunu açıkladı. Ama iki liderin sıcak bir şekilde tokalaşmasından aralarındaki buzların eridiği sonucu çıktı.

Bir süredir İYİ Parti cephesinden farklı sinyaller gelmeye başladı. İlk işareti İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu vermişti. Ardından Meral Akşener’in “CHP ile HDP arasında bir ilişki var mıdır ben bilmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konuda bir konuşmamız olmadı. Sayın Kılıçdaroğlu bize ‘HDP artı Saadet gitmek istiyoruz’ der, biz o zaman fikrimizi ‘Hayır’ olarak söyleriz. Çünkü HDP’nin PKK ile olan iletişimi bizim hoş karşılayacağımız bir şey değildir” sözleri geldi.

Bu durumda CHP ile İYİ Parti arasına HDP girdi diyebilir miyiz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.113 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.192 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar