Yeni iddia: Bahoz Erdal Menbiç'i planlamış

TEL Hamis Tugayları, Bahoz Erdal'ı öldürdüklerini açıkladı. Tel Hamis Tugayları adına yapılan açıklamada, Bahoz Erdal’ın, Hümo’dan Kamışlı’ya giderken cuma gecesi 20.25’te...

TEL Hamis Tugayları, Bahoz Erdal'ı öldürdüklerini açıkladı.

Tel Hamis Tugayları adına yapılan açıklamada, Bahoz Erdal’ın, Hümo’dan Kamışlı’ya giderken cuma gecesi 20.25’te korumalarıyla birlikte bulunduğu araca yapılan saldırıda öldürüldüğü iddia edildi.

Anadolu Ajansı’nın haberi geçtiği andan itibaren resmi kanallardan teyit etmeye çalışıyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da ihtiyatlı bir dil kullandı. “Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar devam ediyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu yöndeki bir soruya, “Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair haberler var ancak teyit edilmedi. Bilgiler teyit edilirse resmi açıklamalar yapılır. Bunlar teyide muhtaç bilgiler” karşılığını verdi.

Dört gün oldu ama Bahoz Erdal bulmacası çözülemedi. Tam tersine daha gizemli bir hal aldı.

PYD KAMIŞLI’DA 200 KİŞİYİ SORGULAMIŞ

Himo’dan Kamışlı’ya giderken Bahoz Erdal’ın içinde olduğu düşünülen bir araç vuruldu.

Olaydan sonra Kamışlı’da panik yaşandı. Kamışlı’nın giriş-çıkışları kapatıldı. PYD, bir tutuklama furyasına girişti. Öyle ki aralarında PKK’lılarında bulunduğu 200 kişinin tutuklanıp sorgulandığı söyleniyor. Hâkim noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Panik hali, olağanüstü bir şeylerin yaşandığının ispatıydı.

Ama net olmayan bir şey var. Aracın içinde Bahoz Erdal var mıydı, yok muydu?

Tel Hamis Tugayları sözcüsü Halid El Hasekavi, Bahoz Erdal’ın eylem sırasında araçta olduğu ve öldürüldüğü konusunda ısrarlı.
Başka bir bilgi daha var. Halid El Hasekavi, Bahoz Erdal’ı 2 gündür takip ettiklerini, aracın hareketinden itibaren bilgilerinin olduğunu söylüyor.

“Bahoz Erdal iki gündür tarassut (gözetleme, takip) altındaydı” diyorlar.

SURİYE’DE DEĞİLKANDİL’DEYDİ SERVİSİ

Eylemin ciddi bir takip sonucunda gerçekleştirildiğini ve hedefin ortadan kaldırıldığını savunuyorlar.

PKK kaynakları ise suskun. Ama bir yandan da Bahoz Erdal’ın Suriye’de değil, Kandil’de olduğunu servis ediyorlar.

Ama şu ana kadar ciddi bir kanıt sunabilmiş değiller.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.649 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.144 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar