Yeni dönemin ipuçları

24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk MKYK toplantısında Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz sonuçlara ilişkin kapsamlı bir sunum yapıyor. Ama sonuçlar geniş bir müzakereye...

24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk MKYK toplantısında Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz sonuçlara ilişkin kapsamlı bir sunum yapıyor.

Ama sonuçlar geniş bir müzakereye açılmıyor. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli değerlendirmeler yapıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda sonuçlanması ve AK Parti’nin birinci parti olarak çıkmasının önemli olduğunu vurguluyor. Ama, “Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız lazım. Partiyle ilgili sorunlar var. Listelerde de hatalar oldu. Başka hatalar da var. Bu sorunları gidermemiz lazım” diyor. Sorunlara işaret ederken, kimseyi sorumlu tutan bir yaklaşım içinde olmuyor.

Erdoğan, sandıktan çıkan mesajı doğru okuyan, siyasetin gerçeklerini gören bir lider olduğu için girdiği 13’üncü seçimi de kazanıyor. 16 Nisan referandum gecesi tebrik etmek için arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” demişti. O zaman erken seçim gündemde değildi. Yüzde 51/49 dengesinin ne olduğunu o gece çözmüştü. Seçim gecesi konuşma yapmak üzere balkona sadece eşiyle birlikte çıkması ve “Milletimizin sandıkta verdiği mesajı aldık” demesi de boşuna değildi.

Bu mesajın ilk gereği yeni hükümetin kuruluşunda yansıtılacak. MKYK toplantısında yeni hükümet kuruluşuna değinilmiyor ama Erdoğan’ın yaklaşımından yeni kabinede en fazla birkaç bakanı değerlendireceği anlaşılıyor.

KONGRE VE YEREL SEÇİM TALİMATI

Kongrenin öne çekilmesi teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geliyor. Erdoğan, “Partiyle ilgili sorunlar çok önemli. Partiyle ilgili sorunları gidermede kongre çok önemli olacak. O nedenle kongre tarihini öne çekelim. Kongrede partimizi yeniden yapılandıralım” diye konuşuyor.

Eylül ayında yapılması planlanan AK Parti Kongresi 18 Ağustos’a çekiliyor. Erdoğan ardından yeni hedefi ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 606 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.216 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.255 Okunma PKK’yla mücadelede yeni konseptin kodları 21 Mart 2024 | 1.137 Okunma Bir CHP’li satıştan komisyon istemiş 20 Mart 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar