Yeni bir çözüm süreci mi başlatılıyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.06.2022)''Yeni bir çözüm süreci mi başlatılıyor'' başlıklı yazısı.

  1. Öcalan’a görüş izni verileceğine ilişkin kulis haberi yazarken ciddi bir endişem vardı. Bu da birilerinin hemen yeni bir çözüm süreci mi başlatılıyor şeklinde tartışma açmasıydı.

Sorun böyle bir tartışmanın açılmasında değil, amacının dışında başka yerlere çekilmesindeydi.

O nedenle altını çizerek yeni bir çözüm sürecinin başlatılmadığını yazdım. Sadece Öcalan’la ilgili bir istismarın ortadan kaldırılmasına dönük bir adım atılacağını ifade ettim. Kardeşi Mehmet Öcalan’ın ya da HDP milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan’ın İmralı’ya gönderilmesinin söz konusu olduğunu belirttim. Öcalan, yakınlarından biriyle görüştürülecek.

BAHÇELİ PRİM VERMEDİ

Ama birileri çözüm süreci üzerinden AK Parti’yi vurmaya, MHP’yi kaşımaya çalıştı, birileri de buradan bir rol kapabilir miyim diye işin üzerine atladı.

MHP Lideri Bahçeli bu tür yorumlara prim vermedi. Onlar da beklediklerini bulamadılar ama bu işi istismar etmeye devam edecek gibi görünüyorlar.

O nedenle bir kez daha yeni çözüm sürecinin gündemde olmadığını belirtme gereği duydum.

PERVİN BULDAN’IN TESPİTİ

Daha önceki çözüm sürecinde kilit rol üstlenenlerden biri olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, “Bugünlerde yeni bir şey konuşuluyor. Yeni bir çözüm süreci var mı, yok mu diye herkes kulislerde bir laf attı ortaya... Lafı atanların da ortada ne çözüm süreci olduğuna dair belgeleri ne de izlenimleri var... Bu lafların içi boş” tespitine katılıyorum.

METROPOLLERDEKİ KÜRT OYLARI

2023 seçimlerine giderken her parti oylarını artırmak için çalışıyor. AK Parti’nin ise diğer partilere göre daha çok çalışması gerekiyor. Özellikle de metropollerdeki Kürt oylarını kazanmak için yeni bir çalışma başlatılmasına ihtiyaç var. Çünkü AK Parti, HDP’yle birlikte en çok Kürt oyuna sahip bir parti. 7 Haziran ve 31 Mart seçimleri bize gösterdi ki AK Parti Kürt seçmeninin desteğini alamadığı seçimleri kazanamıyor.

2023 SEÇİMLERİ İÇİN

O yüzden 2023 seçimlerini kazanması için Kürt oylarını alması gerekiyor. Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayanları yapan bir lider Cumhurbaşkanı Erdoğan. Kürtlerin de her seçimde güçlü bir şekilde destek verdiği birisi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmanın olmazsa olmaz şartlarından biri de Kürt oylarını kazanmaktan geçiyor. AK Parti bunun farkında. Özellikle metropollerdeki Kürt oylarını kazanmak için çalışma yapılması gündemde. Çok doğru bir adım olur. Onun için gecikmemesi gerekiyor. Çünkü 2023 seçimlerine giderken Kürt oylarının kazanılması hayati derecede önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.204 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.255 Okunma PKK’yla mücadelede yeni konseptin kodları 21 Mart 2024 | 1.137 Okunma Bir CHP’li satıştan komisyon istemiş 20 Mart 2024 | 1.242 Okunma CHP banka dekontlarını sunacak 19 Mart 2024 | 2.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum